A Terminátorból ismert Linda Hamilton visszatért. Egy különleges beszélgetés alkalmával osztotta meg gondolatait azokról, akik észrevették, hogy “megöregedett”, és elmondta, hogy miért vonult vissza Hollywoodtól 28 évvel ezelőtt.

Linda Hamilton távol akart maradni a hollywoodi élettől.

Elmondta, hogy szereti a munkáját, de jobban kedveli a csendes életet, még ha ez azt is jelenti, hogy kevés gázsiért kell a színpadra állnia. A New Orleans-i élet jobban passzol hozzá, távol Hollywood külsőségekre összpontosító világától. “Remélem, a halálomig dolgozni fogok, és ha egy előadásért 7 dollárt kapok, az már elég nekem” – mondta.

Annak ellenére, hogy szereti a színjátszást, a hollywoodi elvárásokat nem érti. Azt mondja, a bőr csupán 16%-a a testünknek. “Miért érdekel mindenkit a bőrünk színe és feszessége?”

Nem érti, mi a baj az öregedéssel.

Közel 4 évtizeddel ezelőtt kezdte színészi karrierjét, bevallja, időközben megöregedett. És ezzel nincs is semmi baja. Szereti az érettségét, nőként erősnek érzi magát gazdag élettapasztalataival. Rájött, hogy már túlfejlődött múltbeli énjén, és ez hozta vissza most a képernyőre. Ez a változás akkor történt, mikor elfogadta a fejlődését, és megbarátkozott a legmélyebb érzéseivel.

“Persze, az emberek megnéznek, és azt mondják, ‘Mennyire megöregedett.’ Igen, megöregedtem és erős, élettapasztalatokkal rendelkező, élettel teli nőként sokkal több mondanivalóm van.”

Újra eljátszani Sarah Connor szerepét a legkeményebb feladat volt számára.

Nem volt egyszerű újra Sarah Connor szerepében megjelenni. Hamilton bevallotta, ez fizikailag és érzelmileg is kihívást jelentett neki, ám sikerült ezeket legyőznie. Úgy véli, sokszor a legnehezebb feladatokért kapjuk a legnagyobb jutalmat, a kitartás tehát kifizetődik.

Ez a kitartás megjelenik Sarah Connorban is, akit határozottan és keményen keltett életre. “Kemény volt, nehéz. A legnehezebb dolog, amit valaha csináltam” – ismerte el.

Linda Hamilton üzenete fontos az öregedéssel kapcsolatos társadalmi nyomás enyhítésében.

Hamilton visszatérése a reflektorfénybe a méltóságteljes öregedés és a bejárt út ünneplését hangsúlyozza. Nem érzi, hogy az ősz haj vagy a ráncok terhet jelentenének számára. Üzenete sokakat megérintett, akik azzal küzdenek, hogy a társadalmi nyomás hatására minél tovább próbálnak fiatalok maradni. Azáltal, hogy magabiztosan lépett újra a reflektorfénybe, Linda megkérdőjelezte a korral kapcsolatos hollywoodi sztereotípiákat.

Hamilton története szélesebb társadalmi elmozdulást tükröz a hitelesség és a belső erő értékelése felé a felszínes megjelenéssel szemben. A hollywoodi szépségszabványoknak való megfelelés elutasítása erőteljes üzenet az önelfogadásról és a kitartásról. Útja során Hamilton másokat is arra ösztönöz, hogy elfogadják a korukat, és felismerjék, hogy az életnek minden szakaszban megvannak a maga szépségei.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét