Lehet szeretni vagy gyűlölni, Madonna a pop királynője és az örökös megújulás szimbóluma. Személyisége közismerten örök vita tárgyát képezi, de az biztos, hogy sokakra volt hatással. Életéről és sikereinek történetéről könyvet is lehetne írni. Valójában azonban az, amin keresztülment, hogy a csúcsig jusson, egyáltalán nem volt irigylésre méltó.

Hosszú és kimerítő harcot vívott az öregedés ellen.

Madonna a karrierje kezdetétől fogva a kritikák célpontja volt, de állta a sarat. Ő maga ezt az időszakot mélyen szexistának és nőgyűlölőnek nevezi. Egy alkalommal őszintén beszélt erről: “Lábtörlőként állok előtted. Vagyis úgy értem, női előadóként. Köszönöm, hogy elismerték, hogy 34 éven át képes voltam karriert csinálni a nyilvánvaló szexizmus és nőgyűlölet ellenére.”

A 64 éves Madonna minden téren harcol az öregedés ellen, például fiatalabb férfiakkal randizik. Exférje, Guy Richie ennek kapcsán azt mondta: “Bármelyik 23 évessel összehasonlíthatod, mindegyiket kenterbe veri. Elképesztő nő. És igen, még mindig szeretem.”

Megvan a véleménye az öregedésről, és nem is titkolja.

Madonna kora mindig reflektorfényben volt. Sokszor foglalkoznak vele, hogy öregszik, de ezzel nem törődik, megvan a maga véleménye az öregedésről. Egyszer feltett egy fontos kérdést: “Mi lenne, ha 40 évesen kellene meghalnod? Olyan, mintha mindenki ezt akarná. Szerintem ez hülyeség. Utána tedd magad parkolópályára? Az élet hosszú, az emberek 100 éves korukig élnek.”

Visszatekintett az elmúlt évtizedben elhunyt pop ikonokra is: “Azt hiszem, az egyik legvitatottabb dolog, amit tettem, az az, hogy kitartok. Michael elment. Tupac elment. Prince elment. Whitney elment. Amy Winehouse elment. David Bowie elment. De én még mindig itt vagyok. A szerencsések közé tartozom, és ezért mindennap hálás vagyok.”

Fontos üzenetet osztott meg rajongóival.

Madonnától sosem állt távol a határok feszegetése. Nem fél kimondani a show-bizniszről és annak kettős mércéjéről alkotott véleményét sem. Nem tesz úgy, mintha a mai korban mindent szeretne, és ezzel kapcsolatban üzenetet intézett rajongóihoz.

“Ne öregedj. Az öregedés bűn. Kritizálni fognak, gyalázni fognak, és a dalaidat biztosan nem játsszák majd a rádiók.”

A 2023-as Grammy-díj-átadó után sokan felismerhetetlennek titulálták, de Madonna erre sem volt rest reagálni: “Ezt a zeneiparban töltött 4 évtized alatt tanultam meg. Ha sokkolónak, botrányosnak, problémásnak, provokatívnak vagy veszélyesnek neveznek, akkor biztosan letettél valamit az asztalra” – mondta a gálán.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét