Az édesanyák igazi harcosok, képesek legyőzni minden útjukba kerülő akadályt a családjuk érdekében. Ilyen volt a 9 gyermekes Alma is, aki egyedül nevelte gyerekeit, és olyan értékekre tanította őket, melyek segítségével jobb emberré válhattak. Mark Wahlberg pedig az utolsó pillanatig a lehető legjobban becsülte és értékelte édesanyját, hiszen magáévá tette azokat az értékeket, melyeket ő nevelt belé.

Wonder Woman egy édesanya képében.

Mark Wahlberg világhírű színész, aki mögött olyan édesanya állt, aki mindenben támogatta őt. Alma 9 gyermeket nevelt fel egyedül. Ez nem volt könnyű, és időnként már ott tartott, hogy feladja. De végül képes volt legyőzni a nehézségeket és megragadni az esélyt.

Arra biztatta a gyermekeit, hogy tűzzenek ki maguk elé bármilyen célt, amilyet csak akarnak. Később gyermekei hálásak voltak neki, hogy arra késztette őket, mindig jobb emberré váljanak. Alma mindig kiállt a családja mellett, és büszkén mondta másoknak, hogy a gyermekei jó emberek, akik jót tesznek másokkal.

Egy igazi anyatigris, aki mindent összetartott.

Alma egyszer elmesélte, hogy egy nap sem múlt el anélkül, hogy Mark felhívta volna, akár a világ másik végéről is. Alma azt sem bánta, ha fia hajnali 3-kor csörgött rá, hiszen számára a legfontosabb a családi kötelék megőrzése volt. 2021 áprilisában azonban Alma elhunyt, ezt a tényt pedig az egész családnak szörnyen nehéz volt elfogadni.

Mark is bevallotta, hogy nagyon nehéz volt neki ez az időszak. A testvérei folyamatosan hívták őt, és megpróbáltak mindannyian pozitívak maradni. Édesanyja csodálatos ember volt, aki a gyermekei ballépései ellenére is mindvégig nagyon büszke volt rájuk, és neki köszönhető, hogy mindannyian képesek voltak fordítani az életükön.

Az anyai szeretet és önfeláldozás tévedhetetlen.

Alma 18 évesen lett édesanya, és 9 gyermekét egyedül nevelte fel. “Azt a szeretetet akartam megadni nekik, amire én is mindig vágytam, de sosem kaptam meg. Azt akartam, hogy tudják, mindig ott vagyok nekik, mindig és mindig. Talán nem tetszik, amit mondasz, de én ott vagyok neked.”

Minden erejét összeszedve próbált a lehető legjobb anyuka lenni. Megtett mindent, amit tudott, hogy gyermekeit a jó útra terelje. Elismerte, hogy egyedülálló szülőnek lenni igen nehéz, főleg, ha mind a 9 gyereknek különböző a személyisége és az érdeklődési köre. De végül az erőfeszítései megtérültek.

Egy édesanya arca és hangja mindig hiányozni fog.

Mark elmondta, hogy édesanyjának megvolt az a különleges képessége, hogy mindenkihez közel tudott kerülni, és mindenki számára igazi inspirációként szolgált. Mark azokat az interjúkat is újra megnézte, melyeket édesanyjával készítettek, csak hogy újra láthassa az arcát.

Mára már csak azok a hangüzenetek maradtak meg, amiket édesanyja hagyott neki, Mark pedig gyakran hallgatja is őket. Továbbra is gyakran hangoztatja, hogy édesanyja az ő számára a kemény munka szimbóluma, és hogy mennyi mindent tett csak azért, hogy a családjáról gondoskodhasson.

Az igaz szeretet sosem halványul el.

Miután édesanyjuk elment, gyermekei szomorúságában és gyászában egy egész világ osztozott. Mark és Donnie számtalan posztban fejezték ki szeretetüket Alma iránt, és felidézték azokat a pillanatokat, amikor még ott volt velük.

Alma már nincs köztük, de öröksége tovább él, hiszen értékrendjét és hitét elültette gyermekeiben. Mark elköltözött Kaliforniából, hogy nyugodtan élhessen családjával. Mivel gyermekkorában maga is rengeteg szeretetet és törődést kapott, ugyanezt szeretné nyújtani saját családjának is.

Az értékek és a szeretet tovább szállnak a későbbi generációkra is.

Mark így fogalmazott: “Jobb életet adni a gyermekeimnek, és lehetővé tenni, hogy kövessék az álmaikat, hogy a lányom lovas legyen, a fiam kosárlabdázó, a kisebbik fiam golfjátékos, számomra ennek van igazán értelme, és ez az, ami fontos.” A család azért költözött, hogy újrakezdhessék. Mark számára a gyerekek mindennél fontosabbak, és feleségének is köszönetet mond, hogy segített jobb emberré válnia.

Alma szakadatlan munkájának és önfeláldozásának meglett a gyümölcse. Családja számára igazi Wonder Woman volt, Mark pedig tovább viszi örökségét azáltal, hogy ő is ezeknek az értékeknek az alapján gondoskodik saját családjáról.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét