Marsha Elle egyik lábát röviddel a születése után amputálták a PFFD (Proximal femoral focal deficiency) nevű, ritka betegség következtében. Az énekes-dalszövegíró és bionikus modell elmondta, hogy egyetlen célja van: “a zenén keresztül közvetíteni a remény üzenetét.” Egy olyan világban, ahol a kinézetnek ilyen súlya van, Marsha elbizonytalanodott és kezdte azt hinni, ezt az üzenetet tőle senki sem fogadja el. Ám felemelt fejjel túllépett a félelmein, hogy bátorítsa magát és másokat is.

Marsha Elle gyermekkora nem volt tündérmese.

Az iskolában inkább elbújt a folyosón, és elkésett az órákról, csak ne kelljen kitennie magát a társai gúnyos megjegyzéseinek. A gyerekek nem voltak kíváncsiak arra, hogy mi történt vele, csak bántó szavakkal illették, ezzel pedig tönkretették az önbizalmát. Ennek ellenére igyekezett a lehető legtöbbet megtenni, de úgy érezte, ez sem elég.

A forró nyári napokon is hosszú kabátban járt, hogy elrejtse protézisét. Időbe telt neki megérteni, hogy amit tett, az több is, mint elég. Ma már büszkén vonul a kifutón, képviselve a különböző márkákat, küzdelmeit pedig zenévé alakítja.

Saját tapasztalatait felhasználva lett mások példaképe.

Fiatal lányként Marsha Elle nem talált hozzá hasonló kinézetű modelleket. Úgy döntött, saját kezébe veszi a dolgokat, és ő maga lesz az a példakép, akire neki is olyan nagy szüksége lett volna. Számos támogató üzenetet kap azoktól, akik kapcsolódni tudnak személyes történetéhez, ez pedig tovább ösztönzi őt arra, hogy bátran és magabiztosan nézzen szembe félelmeivel és bizonytalanságával.

A zene segített neki, amikor minden más rosszra fordult.

Marsha első találkozása más, vele egykorú végtagamputáltakkal mérföldkő volt az életében. Ebből ihletet merítve írta meg az Unlimbted című dalát, amivel a zene megmentő ereje előtt tisztelgett, hogy visszakaphatta tőle a reményt. Most Marsha Elle zenéjén keresztül igyekszik ezt a reményt átadni másoknak is.

Hálás a testéért minden egyes nap.

Marsha csodálja teste kitartását és ellenállóképességét, ami lehetővé tette számára, hogy különböző tevékenységekben is kipróbálja magát, mint például a hegymászás vagy a túrázás. Spontán természetének köszönhetően ugyanis folyamatosan új élményekre vágyik. Ő az a típusú ember, aki elmegy síelni, hogy leküzdje a magasságtól való félelmét. Ahogy ő mondja: “A félelem legyőzésének egyetlen módja, hogy szembenézünk vele.”

Marsha szerint állapota rengeteg lehetőséget kitárt előtte. Büszkén nevezi magát sokoldalúnak, hiszen lehet, hogy mindenre nem képes, de rengeteg képesség van a tarsolyában. Ahogyan ő fogalmazott: “Mindent meg tudok csinálni.”

2022-ben videója bejárta az internetet.

61,7 millió ember nézte meg Marsha Elle videóját, amint végig vonult a fürdőruhákat bemutató Miami Swim Week kifutóján. Több ezer pozitív kommentet kapott, és másokat is bátorságra inspirált.

Téged ki inspirál nap mint nap? Mi az a dolog, amit fiatalabb korodban nem szerettél magadon, de idővel megszeretted?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét