Mikor a Vissza a jövőbe forgatókönyvét megmutatták a producereknek, 40-szer utasították el, mielőtt a Universal úgy döntött, lát benne lehetőséget. Az ikonikus időutazó páros, a most 61 éves Michael J. Fox és a 84 éves Christopher Lloyd 1985-ben készítették el az első részt a filmből. 2022-ben a két színész újra találkozott, az esemény pedig annyira megható volt, hogy kevesen bírták ki könnyek nélkül.
Vannak barátságok, amik mindent túlélnek. Ezt mutatja Fox és Lloyd története is, akik mindig ott vannak egymásnak.

Merő véletlen volt, hogy Michael J. Fox kapta Marty McFly szerepét.

Amikor Lloyd először olvasta a Vissza a jövőbe forgatókönyvét, rögtön ki is dobta. Végül az egyik barátja győzte meg, hogy menjen el a meghallgatásra. Lloyd kiszedte a szemétből a forgatókönyvet, ezzel pedig elkezdődött az, ami ma már történelem.

Először Lloyd és Eric Stoltz alakították Dr. Emmett Brown és Marty McFly szerepeit, de 6 héttel a forgatások kezdete után Stoltz-ot kirúgták, és kellett helyette egy másik színész, akivel újra felveszik az addig leforgatott jeleneteket. Így került a filmbe Michael J. Fox. Ahogyan Lloyd mondta: “Olyan kémia volt köztünk, ami mindvégig kitartott.”

Fox és Lloyd barátsága megmutatta, hogy még a külön töltött idő és a nehézségek sem tudnak megtörni egy igaz barátságot.

A legtöbb hollywoodi film forgatása 4-12 hetet vesz igénybe, majd a premier után a színészek mennek a maguk útján. Köszönhetően annak, hogy a Vissza a jövőbe három részt is megélt, számtalan évfordulós alkalom volt, így a két színész gyakran találkozott egymással.

Lloyd így mesélt: “Dolgozol egy filmen és abban reménykedsz, hogy az egész majd összeáll, a bemutatón jól fogadják, és még lesz egy kis felfutása is talán. De a Vissza a jövőbe jóval túllépett ezen. Csak ment és ment, tényleg nem számítottam erre.”

Michael J. Fox 7 éven át titokban tartotta a betegségét.

1991-ben, karrierje csúcsán az akkor 29 éves Michael J. Foxnál Parkinson-kórt diagnosztizáltak, Lloyd pedig mindvégig ott volt mellette. Akkoriban az orvosok azt mondták, még 10 évig dolgozhat. A színész nem hagyta, hogy a betegség véget vessen a karrierjének, és majdnem 30 évig folytatta még a munkáját, mielőtt 2020-ban bejelentette a visszavonulását. A rajongóit és a barátait is inspirálta az erőfeszítés, amivel Fox igyekezett felhívni a világ figyelmét a betegségre.

A színész őszintén beszélt erről: “A Parkinson egy ajándék, ami folyamatosan elvesz tőlem. De ajándék, és nem cserélném el semmiért. Az olyan emberek, mint Chris, nagyon sokat törődtek velem. Nem az a lényeg, hogy mim van, hanem az, ami megadatott. Ez pedig a hang, amivel segíthetek az embereknek.”

“A Vissza a jövőbe mindig is több volt, mint pusztán egy film.”

Christopher Lloyd büszke támogatója Fox alapítványának, és mindig támogatja barátját.

A színész elmesélte: “Egyszer azt mondtam Martynak: ‘Utak? Ahova mi megyünk, oda nincs szükségünk utakra.’ A Vissza a jövőbe mindig is több volt egy filmnél. Olyan alapvető értékek vannak benne, mint az elszántság, az erő, a szenvedély és a barátság, ami olyan örökséggé nőtt, amit el sem tudtam képzelni. Michael, te még eltökéltebbé váltál a Parkinson elleni küzdelemben. Ez csodálatra méltó, és mindig szívesen segítek ebben. Ha a Michael J. Fox Alapítványt szeretné támogatni, itt mindent megtalál, amire szüksége van.”

Sok év után Fox és Lloyd újra együtt léptek a nyilvánosság elé, és szívből jövő szeretettel fogadták őket.

New Yorkban, a Comic-Conon Michael J. Fox és Christopher Lloyd megható módon lepték meg rajongóikat. Felfutottak a színpadra, megölelték egymást, és hirtelen mindannyian visszakerültünk a Vissza a jövőbe-filmek világába.


A rajongók csak úgy tomboltak a két színész találkozásakor: “Ez nagyon nehéz. Megszakad a szívem, ugyanakkor felemelő is.” – osztotta meg valaki Twitteren. A róluk készült videó villámgyorsan bejárta a világhálót.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here