A színésznőt gyakran nevezik az egyik legszebb hírességnek. De Megan Fox őszintén beszélt arról, hogy mit gondol valójában a testéről, és miért nehéz számára ünnepelni a saját testét.

Foxot a világ legdögösebb nőjének választották.

A Transformers című filmben áttörést jelentő szerepe után Foxot egy online szavazáson a világ legdögösebb nőjének választotta meg egy magazin 2008-ban.

A 37 éves színésznő közismert merész öltözködéséről és hihetetlen alakjáról. 2023-ban a Sports Illustrated magazin fürdőruhás különszámának címlapján is szerepelt.

Kifelé magabiztosságot mutat, de éppen az ellenkezőjét érzi.

A magazinnak adott interjúban nyíltan beszélt a problémáról, amivel küzd: “Testképzavarom van” – vallotta be.

A testképzavar az az állapot, mikor valaki kizárólag a saját hibáit és tökéletlenségeit látja, még akkor is, ha azok mások számára nem vagy csak alig észrevehetők. Ez szorongást okoz, különösen nyilvános helyeken.

“Soha nem látom magam úgy, ahogyan mások látnak engem. Soha életemben nem volt egy olyan pillanat, mikor szerettem volna a testemet. Soha” – tette hozzá.

Fox beszélt arról is, hogy idegösszeomlása volt, mikor az Ördög bújt beléd című film után sztereotipizálták.

“Nem akartam nyilvános helyeken megjelenni a félelem és a teljes bizonyosság miatt, hogy úgyis ki fognak gúnyolni.”

Bizonytalanságai fiatalon kezdődtek és a mai napig tartanak.

“Mikor kicsi voltam, volt egy rögeszmém, hogy hogyan kellene kinéznem – mesélte Fox. – Hogy miért kezdtem foglalkozni a testemmel ilyen fiatalon, azt nem tudom pontosan.”

“Biztosan nem a környezetem miatt volt, mert úgy nőttem fel, hogy a testről szó sem esett” – mondta.

Az évek során az alakja változott, de az érzései a saját testével kapcsolatban nem. “Nagyon mély bizonytalanságaim vannak” – mondta Fox.

Őszintén elmondta, hogy próbálja jobban szeretni magát.

2021-ben Fox megosztotta a gondolatait arról, hogy a más emberekről alkotott elképzeléseink mennyire tévesek lehetnek. “Előfordulhat, hogy ránézünk valakire és azt gondoljuk, milyen gyönyörű, biztosan nagyon könnyű élete van. De nagyon valószínű, hogy ők egyáltalán nem így éreznek.”

A színésznő az önelfogadás nehézségeiről is vallott: “Önmagam megszeretése egy olyan út, ami valószínűleg sosem fog véget érni.”

Fox azt üzeni, hogy lássunk túl a fizikai tényezőkön, és lássuk őt a maga valójában: “A legjobban azt szeretném, ha az emberek tudnák, hogy egy őszinte ember vagyok, aki abban reménykedik, hogy megtalálja a helyét, és nem kell mindig félreértett kitaszítottként élnie.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét