A feszülős farmerek évek óta divatban vannak. Talán a nap végén már fáradtnak érzed magad ahhoz, hogy még át is öltözz, mégis jobb, ha hazaérve inkább valami lazább, kényelmesebb holmit veszel fel.
Ha gyakran van rajtad egész nap skinny farmer, annak komolyabb következményei lehetnek, mint hinnéd.

1. Fájhat a lábad.

Ha rajongsz is a skinny farmerért, jobb, ha otthon kényelmesebb nadrágba bújsz. Ha túl sokat van rajtad, ráadásul rohanós napod van, kárt tehet a láb izmaiban és idegeiben. A skinny farmer és az öv együtt zsibbadást, fájdalmat okozhat a combjaidban.

2. Gyengülhet a vérkeringésed.

A kedvenc farmerodat bármilyen alkalomra felveheted, de ha úgy érzed, a lábaid nehezek és fájnak, jobb, ha kényelmesebb nadrágot választasz. A túl szoros, szűk ruhák akadályozzák a vérkeringést, megnehezítik, hogy az ereken keresztül eljusson a vér a szívbe és a szervekbe.

3. Súlyosbodhat tőle a gyomorégés.

Biztosan észrevetted, hogy a szoros farmer nyomot hagy a bőrödön a hasadnál, ha túl sokáig viseled. Ha ilyen ruha van rajtad, az gyomorégést okozhat, amitől rengetegen szenvednek. Ha teljesen egészséges vagy, és fogalmad sincs róla, milyen a gyomorégés, akkor is megvan az esélye, hogy a szűk farmertől kialakul a reflux. Ehhez elég lehet annyi, hogy 2 héten át rendszeresen szoros ruhában jársz.

4. Hatással lehet a testtartásodra.

Hosszú távon a szűk farmer a testtartás romlását is okozhatja. Tönkreteszi az egészséges egyensúlyt a csípő és a derék között, és fokozza a gerinccsigolyákra nehezedő nyomást.

5. Nem tesz jót a szaporítószerveknek.

Ha mindennap szűk farmerben jársz, irritációt és fertőzéseket kockáztatsz. Ezek közül az egyik a vulvodynia, azaz az érzékeny nemi szerv, ami krónikus fájdalmat okozhat az intim területeken. Kutatások szerint azoknál a nőknél, akik hetente legalább 4-szer viselnek szűk farmert, kétszer nagyobb eséllyel fejlődik ki ez a betegség, mint azoknál, akik sosem járnak skinny farmerben.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét