Sokunk számára fehérnemű nélkül lenni nagyon szokatlan dolog. Viseljük a ruháink alatt, és gyakran még éjszakára is felvesszük. Pedig ha néha eltekintenénk tőle, nemcsak kényelmesebben éreznénk magunkat, de az egészségünk szempontjából is jót tennénk.
Eláruljuk, hogy miért nem a legjobb dolog folyton fehérneműben lenni.

1. Nem hagyod szellőzni az intim részeidet.

Ha szereted is a szintetikus anyagú, csipkés fehérneműket, talán érdemes mégis lemondanod róluk. Bár ezek sokkal mutatósabbak, mint a pamutból készült darabok, nem szellőznek, nem engedik távozni a nedvességet az intim testrészeid környékéről. Ha állandóan ilyen fehérneműben vagy, az izzadság és a nedvesség bőrirritációt, de akár gombás vagy húgyúti fertőzést is okozhat.

2. Kellemetlen szagot okozhat.

A szintetikus anyagok csapdába ejtik az izzadságot és a baktériumokat, ez pedig kellemetlen szagok kialakulásához vezethet. Hogy ezt a kellemetlenséget elkerüld, hagyj magadnak szünetet a fehérnemű viselésében, hogy az intim területek is szellőzni tudjanak és megelőzd a szagokat.

3. Bőrirritáció léphet fel.

Ha irritációt vagy dörzsölődést érzel az intim testrészeidnél, szintén jó ötlet néha elhagynod a fehérneműt. A túl szoros, szintetikus anyagból készült bugyi irritálhatja az érzékeny bőrt, akár sérülést vagy fertőzést is okozhat. Hogy ezt elkerüld, válassz lazább ruházatot, és néha tarts szünetet a fehérnemű viselésében.

4. Fogékonyabb lehetsz az allergiákra.

Lehet, hogy a rózsaszín bugyid a kedvenced, de a mesterséges festékanyagok szintén irritációt, kiütéseket okozhatnak. Ha mindig fehérneműben vagy, egész nap kiteszed magad a textilekben lévő festékanyagoknak, ezzel pedig komolyabb fertőzéseket is kockáztatsz.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét