Kate Moss esküszik a napi jeges arcápolásra a reggeli puffadtság ellen. A 49 éves modell reggelente jéggel és uborkával teli mosdóba meríti az arcát, hogy feszesítse a bőrét és azonnal felébredjen. Miközben a jeges mártózás nem való mindenkinek, egy jégkockát a bőrödre dörzsölve könnyen elérheted a hibátlan kinézetet.
A következőkből megtudhatod, a fagyasztóból frissen kivett jégkocka hogyan képes helyettesíteni akár a kedvenc bőrápoló termékedet!

1. Ragyogó lesz tőle a bőr.

Ha jéggel masszírozod az arcod, az erek összeszűkülnek és csökken az arcbőrben a vérkeringés. Erre válaszul a test elkezd több vért pumpálni az arcba, ennek eredménye lesz a ragyogó bőr.

2. Fokozza más bőrápoló termékek felszívódását.

Ha a krém vagy a szérum után dörzsölöd a bőröd jégkockával, a hatóanyagok jobban be tudnak szívódni a bőrbe. Mikor a hajszálerek az arcban összehúzódnak, olyan hatás jön létre, ami segíti a termékek jobb beszívódását.

3. Minimalizálja a sötét karikákat.

Ha rendszeresen teszel jeget az arcodra, a kitágult erek összehúzódnak, ezzel csökkennek a szem alatti sötét karikák és duzzanatok. Egy tiszta ruhába csomagolj be egy jégkockát, majd dörzsöld vele a szem alatti bőrt. Ha még jobb eredményt akarsz, az uborka levét fagyaszd le, és használd ezt a szemkörnyéken.

4. Tartósabb lesz a smink.

Egy jégkocka vagy egy jeges pakolás kitűnő primerként szolgál a smink alatt. Dörzsöld be az arcodat a jégkockával, mielőtt felvinnéd az alapozót. Ettől tónusosabb és feszesebb lesz a bőr, így a sminked is tartósabb lesz. A frissen felvitt sminket fedd le vastag rétegben fixáló loose powderrel, majd mártsd az arcodat 15-30 másodpercre jéghideg vízbe, hogy tökéletesen matt eredményt kapj, ami órákon át hibátlan marad. Ez a koreai szépségtrükk a “jamsu”, melynek szó szerinti fordítása “merülés”.

5. Puhábbak lesznek az ajkaid.

Egy finom masszázs a jégkockával csodákat tud tenni a kicserepesedett ajkakkal. A jég csökkenti a gyulladást és puhítja az ajak bőrét.

6. Hámlasztja a bőrt.

A tejes jégkocka teljesen természetes és tiszta hámlasztóként működik. A tejben tejsav található, ami segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől, miközben a jég ragyogó és egészséges bőrt varázsol.

7. Nem marad zsíros a bőr.

A jégkocka összehúzza a faggyútermelő mirigyeket, így sokkal mattabb lesz a bőr. A még jobb eredmény érdekében adj lime levet a jégkockához, hogy tápláld a bőröd.

Próbáltad már a jeges arckezelést? Észrevetted, hogy milyen hatással volt a bőrödre?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét