A koffeinnek vannak ismert előnyei a bőrre nézve, nagyon sok bőrápoló termékben alapanyagként használják. Egy csésze kávé pedig sokféle nyomelemet juttat a szervezetbe, és többféleképpen is befolyásolhatja a bőr állapotát. Mindannyian tűnődtünk már azon, hogy abba kellene hagynunk a kávézást, de a bőrünk nem biztos, hogy hálás lesz érte, ha teljesen lemondunk a kávéról.

1. Több pattanásod lehet.

A kávé antioxidáns és hatékony gyulladásgátló, ami előnyös a bőr számára. A rendszeres kávézás csökkentheti a gyulladást, ami pattanásokat okoz az arcon. De csökkenti a bőr hiperpigmentációját is, ami szintén összefüggésben áll a gyulladással.

2. Nehezebb lesz megszabadulni a narancsbőrtől.

A kávéban lévő antioxidánsok csökkentik a cellulitiszt. A koffein kitágítja a bőr alatt futó ereket, így fokozódik a vérkeringés a testben. Ennek hatására pedig csökken a narancsbőr.

3. Több pigmentációt tapasztalhatsz.

Egy csésze kávé megvédheti a bőrödet a fotoöregedéstől. Sok nyomelem található benne, például a klorogénsav, ami csökkenti a pigmentfoltok megjelenését.

4. Nehezebb lehet legyőzni a rosaceát.

A rosacea nagyon gyakori bőrbetegség, ami csak az Egyesült Államokban 14 millió embert érint. Apró, pattanásra hasonlító piros duzzanatok jelennek meg, melyek valójában a bőrfelszín alatti vérerek. Ha naponta több csésze kávét is iszol, a kutatások szerint megelőzheted a rosacea kialakulását. Ehhez már napi 1-2 csésze is elég.

5. Nehezebb lesz megszabadulni a szem alatti sötét karikáktól.

A kávé elfeledtetheti veled a sötét karikák problémáját. A kávé úgy hat az erekre, hogy a sötét karikák kevésbé lesznek láthatók.

6. Gyorsabban öregedhet a bőröd.

Bár a túl sok koffein dehidratálhatja a bőrt, meg is óvja a napfény káros hatásaitól. Kutatók több mint 100 nőt vizsgáltak, és arra jutottak, hogy a rendszeresen kávézók körében jóval ritkábbak a nap okozta foltok a bőrön.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here