Nemcsak a moziban, de otthon is az egyik legkedveltebb rágcsálnivaló a pattogatott kukorica. Ha megszállott rajongója vagy, van néhány dolog, amiről nem árt tudnod, főleg, mert az egészséged szempontjából fontosak.
A következőkből megtudhatod, mi történik a testeddel, ha mindennap eszel pattogatott kukoricát.

1. Megszabadulhatsz a székrekedéstől.

Egészséges nassolnivalónak sem utolsó a pattogatott kukorica, de csak akkor, ha nem vajjal és sóval eszed. 3 csészényiben 3,5 gramm rost van, ami segít megszabadulni a székrekedéstől. Egy adagban pedig kevesebb mint 100 kalória van.

Mindez viszont csak a forró levegővel kipattogtatott kukoricára igaz. A moziban kapható vajas popcorn sok zsírt tartalmaz, ami székrekedést okoz.

2. Kevésbé leszel stresszes.

Mentálisan és fizikailag is jót tehet a popcorn. Magas a szénhidráttartalma, és alacsony a glikémiás indexe. Ezzel segít szinten tartani a szerotonint, ami a jó hangulathoz kell. A pattogatott kukorica ráadásul a komplex szénhidrátok közé tartozik.

De ha már cukrot, sót, zsiradékot adsz hozzá, a popcorn előnyei azonnal semmivé válnak. Az is fontos, hogy hogyan eszed a pattogatott kukoricát. A pszichológusok azt javasolják, hogy evőpálcikával fogyaszd, hogy a lehető legnagyobb élvezetet okozza.

3. Növeli az esélyt a teherbeesésre.

A pattogatott kukoricát nemcsak nassolhatod vagy a moziban ülőket dobálhatod vele, de arra is jó, hogy növeld a teherbeesés esélyeit.

A tudósok szerint a férfiaknál hozzájárul a termékenység fokozásához azáltal, hogy javítja a vérkeringést. Ebben a főszerep az arginin nevű aminosavé.

4. Enyhülnek a premenstruációs tünetek.

Mielőtt megjönne a menstruációd, sokszor úgy érezheted, bármikor képes lennél felrobbanni. Még a legapróbb dolog is a végletekig irritál, legszívesebben kibújnál a saját bőrödből. A jó hír, hogy a popcorn segíthet megszabadulni ezektől a tünetektől. Fokozza a szerotonin termelődését, ami hozzájárul a jó közérzethez. Mivel egyenletesen biztosít energiát, nem fogsz utána hamar megéhezni.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here