Bár semmi sem csalogatóbb egy forró fürdőnél egy nehéz nap után, valójában a hideg zuhany sokkal jobbat tesz. És nemcsak azért, mert reggelente hamarabb magadhoz térsz tőle, hanem akár még a szűk farmerodba is könnyebben beleférhetsz a segítségével.
Kicsit mélyebben beleástuk magunkat a témába, és eláruljuk, milyen hatása van, ha mindennap hideg zuhanyt veszel.

1. Tested számos pontján hat pozitívan.

Azonkívül, hogy reggel gyorsan felébredsz és felfrissülsz egy hideg vizes tusolástól, a bolygóidegre is hatással lesz. Ez az ideg a test szinte valamennyi részét érinti, köztük a bélrendszert, a szívet, az epehólyagot és a szaporítószerveket. A hideg vízzel való zuhanyzás a veséknek is jót tesz, mert hatására csökken a húgysav mennyisége, így a vesék könnyebben meg tudnak birkózni a méreganyagokkal.

2. Jobban alszol.

Bár a legtöbben meleg fürdőt szoktak venni lefekvés előtt, a hideg vízzel való zuhanyzásnak legalább olyan jó hatásai vannak. A hideg víz csökkenti a stresszhormon szintjét, segít ellazulni és jobban aludni. Emellett javítja a kedélyállapotot, és növeli a jó érzést okozó hormonok mennyiségét, megelőzi az álmatlanságot.

3. Fényes lesz tőle a haj.

Ha szeretnéd, hogy a hajad egészségesebb legyen, nem elég, ha a hajápoló termékeidet válogatod meg. Egy olyan egyszerű tényező, mint lejjebb venni a víz hőmérsékletét, sokat segíthet, hogy a hajad fényes legyen. A meleg vízzel ellentétben a hideg víz nem szárítja a hajat, továbbá összezárja és erősíti a kutikulát. Ha hidegebb vízzel mosol hajat, a fejbőrt borító egészséges faggyúréteg sértetlen marad, ez segít megőrizni a hajszálak hidratáltságát.

4. Segíthet a fogyásban.

Ha valaha próbáltál már fogyni, tudod, hogy mennyi küszködéssel jár. Szerencsére vannak olyan módszerek, amelyekkel támogathatod a kilók leolvadását, és a hideg vizes zuhany közülük az egyik. Mikor a szervezet hideg környezetbe kerül, a barna zsírsejtek aktiválódnak, ezáltal hő termelődik, és gyorsabban elégnek a kalóriák.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét