Ha van nővéred, gyermekkorodban elbújhattál mögé, ha bajba kerültél, elvégezte helyetted a házimunkát, és még a ruháit is kölcsönadta. De ennél több mindent is köszönhetsz neki. A pszichológusok szerint egy nővér javítja a mentális stabilitást, és általánosan elősegíti a fejlődést. Azok a gyerekek, akik nővér mellett nőnek fel, boldogabb és könnyebben alkalmazkodó felnőttekké válnak.
Ha van egy nővéred, az igazi áldás az életben, most megtudhatod, pontosan miért.

1. Csökkenti az esélyedet arra, hogy felnőttként elvált legyél

Egy egyetemi tanulmány bizonyítékot talált arra, hogy azoknak, akiknek idősebb lánytestvérük van, kisebb az esélyük arra, hogy felnőttként elválnak majd. Ennek a meglepő felfedezésnek az egyik aspektusa, hogy egy nővér érettebbé és kevésbé önző felnőtté teszi kishúgát. A korai gyermekkorban átélt tapasztalatok nagy hatással vannak a fejlődésre és a későbbi felnőttkorra. Akiknek van nővérük, azok megtanulják, hogyan kezeljék a konfliktusokat, ez a képesség pedig nélkülözhetetlen egy párkapcsolatban. Ha a nővéred a barátod is egyben, kétségkívül nagy hatása lesz az egész életedre.

2. Ő az oka annak, hogy a szüleitek veled engedékenyebbek

Ha azt gondolod, nagyon kemény gyerekkorod volt, hidd el, a nővérednek még keményebb volt. Egy tanulmány szerint a szülők sokkal szigorúbbak és keményebbek az elsőszülöttekkel. A friss szülők túl nagy hangsúlyt fektetnek a szabályokra, és magasak az elvárásaik a gyerekükkel szemben. Ez mind csökken a második gyereknél, akivel szemben már sokkal engedékenyebbek lesznek. Ez egy újabb ok arra, hogy hálás legyél a nővérednek.

3. Felvidít és segít elérni a céljaidat

Rengeteg olyan dolgot taníthat neked, amit te magad még nem éltél át. Személyében mindig van egy szövetségesed, valaki, akire felnézhetsz. Inspirál, hogy jobb legyél, és támogat, hogy elérd a céljaidat. Egy nővér mellett felnőve ambiciózusabb leszel és önállóbb is. Természetes folyamat a húgoknál, hogy utánozzák a nővéreiket a szociális és kognitív fejlődésük során. Még ha nem is veszed észre, a nővéred alapvetően formálja a személyiségedet.

4. Javítja a mentális egészségedet azzal, hogy ott van neked

A tudomány szerint egy nővér csökkenti a negatív érzéseket a tinédzser korú húgában. Kevésbé érzed magad magányosnak, bűnösnek és szeretetlennek. Egy nővérnek óriási szerepe van a húga érzelmi fejlődésében, segíthet megbirkózni a depresszióval is. Bizonyították azt is, hogy a nővér mellett felnövők empatikusabb és kedvesebb emberek lesznek.

5. Segít megismerni a feltétel nélküli szeretet jelentését

Ő az, aki mindig ott van a hátad mögött. A köztetek lévő kötelék még felnőtt korotokban is rendkívül fontos lesz a boldogságod szempontjából, és ez az egyik leghosszabb kapcsolatod az életedben. Mindig ott van támaszként, és bármikor beszélhetsz vele. Szeretve érzed magad tőle, és megtanít arra, hogyan kommunikáld jobban az érzéseidet. Szívesebben osztasz meg vele dolgokat, mint a szüleitekkel, és biztosra veheted, hogy jobb hallgatóság is lesz, mint ők.

A nővéredben mindig lesz egy legjobb barátod, aki olyan mélyen ismer téged, hogy egyetlen szó nélkül is pontosan tudja, mire gondolsz. Ez a legértékesebb ajándék, egy olyan dolog, aminek mindennap örülhetsz. Nagyon szerencsés vagy, hogy van egy nővéred, aki szeret téged!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét