Valószínűleg te is kérdezted már azt a barátnődtől, hogy lehet, hogy még mindig szingli, és nem siet családot alapítani. Talán elviccelte a választ, de ennek a problémának mélyre nyúlnak a gyökerei. Egyre több okos és szép nő választja az egyedüllétet. Az amerikaiak 50,2%-a egyedülálló, ami kb. 124,6 millió embert jelent. Magyarországon több mint 1,15 millió szingli nő él. Most kicsit beleássuk magunkat a témába, hogy megtaláljuk a válaszokat.

1. A modern nők függetlenek

A nők harcoltak a jogaikért és megváltoztatták a világot. Egyre több nőnek van legalább olyan jó vagy jobb munkája, mint a férfiaknak, ezért függetlenné tudnak válni. Már nem kell megkérniük a férfiakat, hogy segítsenek nekik valamilyen fizikai munkában, hiszen van pénzük, így igénybe tudnak venni különböző szolgáltatásokat, hogy kisegítsék magukat. Sokszor ez gyorsabb, mint arra várni, hogy a férjed megoldja a problémát.

2. Egyre jobban becsülik a szabadságukat és a szabadidejüket

Ahelyett, hogy munka után nekiállnának otthon főzni a férjüknek és a gyerekeiknek, a nők már jobban szeretnek magukkal foglalkozni. Elmennek egy szépségszalonba, egy fürdőbe, vásárolni, vagy fejlesztik magukat, mintsem a gyerekekre felügyeljenek vagy a férjük után pakoljanak.

3. Érzelmileg sokkal stabilabbak

A viccek, melyek az erős, független, macskás nőkről szólnak, valójában nem is viccek. A nők valóban erősebbek lettek, érzelmileg sokkal stabilabbak és iskolázottabbak. A modern világ szinte ugyanazokat a lehetőségeket adja meg nekik is, mint a férfiaknak. Ez pszichológiailag is hatással van rájuk. A nők már nem félnek attól, hogy egyedül nem tudják eltartani magukat. Inkább várnak egy megfelelő férfira, minthogy megosszák az ágyukat egy olyannal, akit nem tisztelnek vagy nem szeretnek.

4. A modern nők szeretik az alternatív párkapcsolatokat

Manapság már nem félünk kifejezni, hogy milyen kapcsolatban érezzük jól magunkat. Élhetünk, ahogyan szeretnénk, senki sem ítél el minket úgy, ahogyan régen, ha azonos nemű partnert választunk vagy nyitott kapcsolatban élünk. Ennek nyilvánvalóan nem házasság, hanem együttélés a következménye.

5. A modern nőknek magasak az elvárásaik

Ha te keresed meg a pénzt magadnak, van egy diplomád vagy kettő, törődsz a külsőddel, fejleszted magad különböző területeken, nyilván olyan férfit szeretnél magad mellé, aki az életed nem húzza le egy alacsonyabb szintre. Nem fogadhatsz el egy olyan férfit, aki nem értékeli az erőfeszítéseidet. Nem elfogadható egy alacsonyabb színvonalú férfi, mert ő nem teheti jobbá az életed. Ezért egyszerűbb egyedül maradni és csak magaddal foglalkozni.

6. A férfiak jobban félnek a szép és okos nőktől

Amikor a férfiak meglátnak egy gyönyörű, független, okos nőt, nem annyira lelkesek, hogy megtegyék az első lépést, mert azt hiszik, egy ilyen fantasztikus nő nem lehet egyedülálló. Ugyanakkor, senki sem szereti, ha visszautasítják. A nők többsége pedig soha nem kezdeményez, mert az életük többi területén már egyébként is sokat tesznek.

7. A modern nők már nem hisznek a tündérmesékben

Való igaz, hogy a nőknek a férfiak iránti bizalma már jóval kisebb a modern, fogyasztói társadalom hatásainak következtében. Senki sem akarja, hogy összetörjék a szívét, de hány ilyen történetet hallottunk már? Gyerekkorunk óta nézzük azokat a filmeket, amikben magabiztos, erős nők saját karriert építenek, vállalkozásokat hoznak létre, sikeresek az életükben. A modern világ modern prioritásokat adott, és mi elfogadtuk őket.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here