Valószínűleg te is kérdezted már azt a barátnődtől, hogy lehet, hogy még mindig szingli, és nem siet családot alapítani. Talán elviccelte a választ, de ennek a problémának mélyre nyúlnak a gyökerei. Egyre több okos és szép nő választja az egyedüllétet. Az amerikaiak 50,2%-a egyedülálló, ami kb. 124,6 millió embert jelent. Magyarországon több mint 1,15 millió szingli nő él. Most kicsit beleássuk magunkat a témába, hogy megtaláljuk a válaszokat.

1. A modern nők függetlenek

A nők harcoltak a jogaikért és megváltoztatták a világot. Egyre több nőnek van legalább olyan jó vagy jobb munkája, mint a férfiaknak, ezért függetlenné tudnak válni. Már nem kell megkérniük a férfiakat, hogy segítsenek nekik valamilyen fizikai munkában, hiszen van pénzük, így igénybe tudnak venni különböző szolgáltatásokat, hogy kisegítsék magukat. Sokszor ez gyorsabb, mint arra várni, hogy a férjed megoldja a problémát.

2. Egyre jobban becsülik a szabadságukat és a szabadidejüket

Ahelyett, hogy munka után nekiállnának otthon főzni a férjüknek és a gyerekeiknek, a nők már jobban szeretnek magukkal foglalkozni. Elmennek egy szépségszalonba, egy fürdőbe, vásárolni, vagy fejlesztik magukat, mintsem a gyerekekre felügyeljenek vagy a férjük után pakoljanak.

3. Érzelmileg sokkal stabilabbak

A viccek, melyek az erős, független, macskás nőkről szólnak, valójában nem is viccek. A nők valóban erősebbek lettek, érzelmileg sokkal stabilabbak és iskolázottabbak. A modern világ szinte ugyanazokat a lehetőségeket adja meg nekik is, mint a férfiaknak. Ez pszichológiailag is hatással van rájuk. A nők már nem félnek attól, hogy egyedül nem tudják eltartani magukat. Inkább várnak egy megfelelő férfira, minthogy megosszák az ágyukat egy olyannal, akit nem tisztelnek vagy nem szeretnek.

4. A modern nők szeretik az alternatív párkapcsolatokat

Manapság már nem félünk kifejezni, hogy milyen kapcsolatban érezzük jól magunkat. Élhetünk, ahogyan szeretnénk, senki sem ítél el minket úgy, ahogyan régen, ha azonos nemű partnert választunk vagy nyitott kapcsolatban élünk. Ennek nyilvánvalóan nem házasság, hanem együttélés a következménye.

5. A modern nőknek magasak az elvárásaik

Ha te keresed meg a pénzt magadnak, van egy diplomád vagy kettő, törődsz a külsőddel, fejleszted magad különböző területeken, nyilván olyan férfit szeretnél magad mellé, aki az életed nem húzza le egy alacsonyabb szintre. Nem fogadhatsz el egy olyan férfit, aki nem értékeli az erőfeszítéseidet. Nem elfogadható egy alacsonyabb színvonalú férfi, mert ő nem teheti jobbá az életed. Ezért egyszerűbb egyedül maradni és csak magaddal foglalkozni.

6. A férfiak jobban félnek a szép és okos nőktől

Amikor a férfiak meglátnak egy gyönyörű, független, okos nőt, nem annyira lelkesek, hogy megtegyék az első lépést, mert azt hiszik, egy ilyen fantasztikus nő nem lehet egyedülálló. Ugyanakkor, senki sem szereti, ha visszautasítják. A nők többsége pedig soha nem kezdeményez, mert az életük többi területén már egyébként is sokat tesznek.

7. A modern nők már nem hisznek a tündérmesékben

Való igaz, hogy a nőknek a férfiak iránti bizalma már jóval kisebb a modern, fogyasztói társadalom hatásainak következtében. Senki sem akarja, hogy összetörjék a szívét, de hány ilyen történetet hallottunk már? Gyerekkorunk óta nézzük azokat a filmeket, amikben magabiztos, erős nők saját karriert építenek, vállalkozásokat hoznak létre, sikeresek az életükben. A modern világ modern prioritásokat adott, és mi elfogadtuk őket.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

7 hozzászólás

 1. Szerintem ido”vel megba’nja’k, hogy cask maguknak e’ltek. Az ido” nekik sem a’ll meg, azta’n ido”sen meg “irigykednek” ma’sokra, hogy nekik gyerekeik, unoka’ik vannak.

 2. Van akik mar egesz fiatal lanykent ferjhez szeretnenek menni, vannak olyanok akik kesobb, vannak akik egesz egyszeruen nem talalnak part maguknak. Aztan az olyan tipusba tartozok, akik ha ragondolnak a hazassagra a frasz kornyekezi oket. A legtobb no szeretne legalabb egy gyermeket, de vannak akik Nem rajonganak egyaltalan hogy anyak legyenek. Es ezek azok akiknek a legnagyobb resze Nem is banja meg hogy mindig magaban elt. Regebben a fiatalok egyutt laktak az idosebb szuleikkel vagy legalabbis kozel hozzajuk. Az oreg szulok Nem feltek hogy majd a gyerekeik az oregek hazaba kuldik oket. Manapsag mar az idos emberek szinte maguktol mennek a szocialis fajta otthonokba. A gyerekeiknek mar nincs idejuk rajuk. De meg ha van is, meg sok esetben is elofordul hogy csak nagyon ritkan latogatjak az idos szuleiket. Ilyen esetben, talan jobb is ha sokan Nem is igyekeznek a gyerek vallalasra. Ahol felnottem, volt egy kozmondas. “ Mig kicsi a gyermek, az anyja labat tapossa. Mikor meg felno, a szivet mardossa”.

 3. Ne haragudjon az író, de ugyanez elmondható a modern férfiakra is,persze pár szót nemhez igazítva meg lehetne fordítani.

  A 2. pont például konkrétan példa a mai fériakra is. Nem akarnak barátnőt, vagy párt, mert imádják a szabadságukat, inkább az egyéjszakás kaland, ott nem kell elköteleződni.

  A “modern” nő megfogalmazás meg nagyon klisés és már ezerszer bebizonyosodott, hogy hamis jellemzés. Mégis valaki mondana definiciót erre? Ja, hogy csak szubjektív definició van?Mert neked az a véleményed? Ohh….

 4. Ezek a dolgok sajnos az egészségen is múlnak,nem csak a hozzáállason. A férfiak sajnos ugyanígy csalódnak a nőkben a mai világban. Van aki családot tervezett gyerek kora óta,és mikor eljött az idő és megtörtént a nő viszi a családot. Majd sok ember megtorpan ezekután. Vagy inkább nemis akar már a párkapcsolat felé nyitni. Közben,nagyon is ettől tudunk változni a jó irányba,ha jó a kapcsolat. Minden kapcsolatból adunk, és kapunk. Sajnos a nőknél iszonyatosan nagy elvárás látható a mai világban. Így csak a negatív dolgokat veszi le sok ember. De ugyanúgy fordítva is. Csak a tolerancia elveszett

 5. Szerintem a modern nők is vágynak családra és gyerekre csak van egy plátói szerelmük akire várnak és kicsúsznak az időből, és utána is a bibliai elvek miatt ismerkednek hogy : kettőnek mindig könnyebb mint egynek

 6. Akkor az, hogyvan amikor a férfi diplomás a nő meg “csak érettségizett” a férfi neféljen hogy a nő “lehúzza” vagy az természetes, hogy a nő akkor is elvárja a maximális tiszteletet, mivel ő nő? A férfi még örüljön, hogy vele lehet!? Nagyon sarkos és életszerütlen ez a “női szemszög”!🤔🙂🥴🙄

 7. A modern világunkban egyre inkább a külsőségek számítanak. Kifelé mutatnak magukról egy – szép, erős, okos, gazdag, és szeretetben vagyok – képet a modern nők vagy férfiak aztán, h otthon, a 4 fal között mi történik arról inkább nem beszélnek. Minden esetre a pszichológusoknak egyre több munkájuk van. 😀

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét