Felnőtt korunkban törődni a szüleinkkel nem könnyű feladat. Gyakran akadályt jelent a munkánk és a saját családunk, nem tudjuk megadni nekik a kellő figyelmet, és végül idősotthonban kötnek ki. Annak ellenére, hogy az egyik legkedveltebb színész, akinek filmjei több mint 11 milliárd dollár bevételt hoztak, Bradley Cooper úgy döntött, összeköltözik az édesanyjával, hogy gondoskodjon róla.

Bradley édesapja, Charles Cooper tőzsdeügynökként dolgozott a Merrill Lynch vállalatnál, miközben édesanyja, Gloria hírolvasó volt az NBC egyik csatornájánál Pennsylvaniában.

Bradley édesanyja nyomdokait követte a középiskolától kezdve, és a Philadelphia Daily Newsnál kezdett dolgozni. Édesanyja mutatta meg neki a show-biznisz világát, úgy gondolta, fia elég tehetséges ahhoz, hogy a világ egyik legnagyobb színésze legyen.

2011-ben, miután leforgatta a Másnaposok 2. részét, Bradley visszaköltözött szülei házába, hogy édesapja mellett legyen, aki évek óta tüdőrákkal küzdött.

2016-ban így beszélt erről: “Nagyon szerencsés helyzetben voltam, hogy az életem minden területét félre tudtam tenni, és teljes mértékben arra koncentrálhattam, hogy gondoskodjak róla.” Édesapja ápolása számára “hihetetlenül stresszes, összetett és mindent felemésztő” volt. Így folytatta: “El sem tudom képzelni, hogy azoknak a családoknak, akik kevésbé szerencsések, mennyivel nehezebb dolguk van, mert nem engedhetik meg maguknak, hogy fizessenek a kezelésekért és az ápolásért.”

Édesanyját nagyon lesújtotta férje elvesztése. Annyira megviselte, hogy Bradley megkérte, költözzön hozzá a Los Angeles-i otthonába, ahol azóta is együtt élnek.

2013-ban egy interjúban ezt mondta: “Ezen a ponton, 2 évvel apám halála után itt tartunk. A családomban nagyon közel állunk egymáshoz, apám halála brutális volt mindannyiunk számára. Olyan volt, mint egy földrengés, aminek az utórengései még most sem szűntek meg.”

Azóta Bradley gondoskodik az édesanyjáról. “Szükségünk van egymásra. De ne érts félre. Ez nem megy bonyodalmak nélkül. Nem úgy van, hogy én a házban lakom, ő meg a vendégházban. Nem. Ő a szomszéd szobában lakik.”

Hozzátette: “De a lényeg: ő egy nagyszerű nő. Tudunk együtt lógni, és ő vállalja a következményeket. Ha ez nem így lenne, az egész nem működhetne.” Édesanyja azóta vele él, akárcsak lánya, Lea és két kutyája.

Az évek alatt Gloria gyakorlatilag maga is sztár lett, a filmipar annyi előkelő rendezvényére, premierre, díjátadóra kísérte el fiát.

2014-ben a Golden Globe partin Leonardo DiCaprióval és az ő édesanyjával, Irmelin Indenbirkennel fotózták le.

Gloria 2023-ban vált híressé, miután egy Super Bowl reklámban fantasztikusat alakított.
A reklám elején a bemondó azt mondja a közönségnek: “Hogy meséljünk a T-mobile fantasztikus dolgairól, megpróbálunk egy reklámot készíteni Bradley Cooperrel és az édesanyjával.” Egy magenta színű, T-mobile-os pólót viselve Bradley az eladó szerepét játssza, és odamegy édesanyjához, aki egy vásárlót alakít.

Az évek során Gloria számtalan módon támogatta fiát, például elkísérte vörös szőnyeges eseményekre, díjátadókra, showműsorokba és premierekre. De Bradley nem csak kap, hanem ad is. Egy interjúban beszélt arról, hogyan gondoskodik édesanyjáról.

“A lányommal, az anyámmal és a két kutyámmal élek, és el sem hagyjuk a házat – magyarázta. – Az édesanyám 80 éves lesz, kolosztómiás zsákja van, ezért senkit nem engedhetek be a házba.”

Bradley Coopernek tehát két fontos nő van az életében, a lánya és az édesanyja, akikkel egy fedél alatt lakik évek óta.

“Szeretem, hogy velem van – mondta egy magazinnak röviddel azután, hogy Los Angelesbe költöztek együtt. – Nem csinálnám másként.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét