Már kiskorunktól kezdve azt halljuk, hogy a legfontosabb megtalálni az Igazit. De egy tanulmány rácáfolt erre, az eredmény azt mutatja, hogy jobban tesszük, ha az Igazi utáni kutatás helyett a meglévő párkapcsolatunk működtetésére fordítjuk energiáinkat.

Egy kapcsolatban mindketten változtok.

Mindenkinek más a személyisége, de egy kapcsolatban ez már mit sem számít. Mégpedig azért, mert egy párkapcsolatban mindkét fél együtt változik. Olyan, a kapcsolaton alapuló jellemvonásokat veszünk fel, melyek mindkettőnkre vonatkoznak. Ezért jobb a párunkért harcolni, mintsem egyedül bolyongva kutatni az Igazi után.

Látni fogod, hogy a kapcsolatban mennyire boldoggá tudod tenni a párodat, ezért pedig hajlandó vagy elfogadni az ezzel együtt járó kötelezettségeket is. Szerencsésnek érzed magad, hogy vele lehetsz és hogy képes vagy kezelni a konfliktusaitokat.

Az eltérő személyiségektől lesz érdekes egy párkapcsolat.

A személyiségünkben lévő különbségek teszik izgalmassá, változatossá és dinamikussá a kapcsolatunkat. Az ellentétek vonzzák egymást, ezért az extrovertált emberek vonzódnak az introvertáltakhoz, az éjjeli baglyok a hajnali pacsirtákhoz, az előre tervezők a spontán emberekhez. Természetesen, ez a kapcsolatban jelent némi kihívást, mégis hozzátartozik egy sikeres kapcsolathoz.

Sok pár talál közös érdeklődést, közös időtöltést, amivel még inkább erősíthetik az egymáshoz való kötődést. Ha ez nektek nem megy, akkor is együtt maradhattok és felhasználhatjátok egymás erősségeit az érzelmi intimitás megőrzésére.

Egy kapcsolatban maradni azt jelenti, hogy még több bizalmat és szeretetet tudtok kialakítani.

Ha van valaki melletted, akire számíthatsz, akire támaszkodhatsz, elég motivációd lesz ahhoz, hogy elérj bármit, amit szeretnél. Ahogy a kapcsolatotokban telnek az évek, folyamatosan építkeztek a múltbeli eredményeitekre. Ennek következtében a köztetek lévő szeretet még erősebb lesz, képesek lesztek a legjobbat kihozni egymásból. A kapcsolatotok boldogságot, melegséget és reményt teremt.

Ha nem is úgy mennek a dolgok, ahogyan tervezted, könnyebb lesz mindent helyrehozni. Egy megértő párral nemcsak motiváltabb leszel, de több lehetőség is nyílik meg előtted, többet szórakozhatsz, és még akár több pénzt is kereshetsz. Ebből viszont nem lesz semmi, ha egy kapcsolat kellős közepén úgy döntesz, kiszállsz és megkeresed az Igazit. Csupán bizalomra és szeretetre van szükséged.

Az egészséges veszekedés jobb kommunikációt eredményez.

Az apró veszekedések nem jelentenek okot arra, hogy mindent magad mögött hagyj és megkeresd a nagy Ő-t, aki majd biztosan nem fog veszekedni veled. Minden pár veszekszik, ez nem lehet ok a szakításra. Egy egészséges párkapcsolatban ez néha előfordul, és elő is kell fordulnia a fejlődéshez.

A veszekedés éppen ezért pozitív dolog is lehet mindkettőtök számára. Esélyt ad arra, hogy kifejezd az érzelmeidet, arra, hogy erősebb legyen az intimitás köztetek, nem utolsósorban pedig a párodról is sok mindent megtudhatsz általa. De ne feledd, hogy a veszekedésnek is vannak határai. Nem vezethet toxikus viselkedéshez, lelki vagy testi erőszakhoz.

Már ismered a párod jó és rossz oldalát is.

Egy új kapcsolatba kezdeni azt is jelenti, hogy elölről kell kezdened a párod megismerését, személyiségének feltérképezését, meg kell próbálnod tolerálni a számodra nehezen elviselhető dolgait, hiszen rossz tulajdonságai mindannyiunknak vannak. Együtt átlendülni a problémákon, és vigaszt, megnyugtatást kapni valakitől, akit csak nemrég ismertél meg, nem könnyű. A romantikát, intimitást, egymás közti nyíltságot felépíteni hosszú időbe telik egy tartós kapcsolathoz.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét