Napjainkban egyre több nő randizik nála fiatalabb férfival. A hírességek, például Kate Moss, Priyanka Chopra és Heidi Klum az életkorban nem látnak akadályt, ha szerelemről van szó. Akkor nekünk miért jelentene gondot? Régen kevésbé volt elfogadott, ha a férfi fiatalabb volt a nőnél, de azóta a dolgok sokat változtak. A nők szabadon eldönthetik, hogy kivel akarnak randevúzni, és semmi nem állhat az útjukba.
Találtunk néhány okot, amiért a nők buknak a fiatalabb férfiakra.

Vonzóbb az illatuk.

Ez azért van, mert majd kicsattannak az egészségtől. Egy tanulmányban az áll, hogy minél idősebbek vagyunk, a testszagunk annál erősebb lesz. A fiatalabb férfiak szívesebben viselnek parfümöt is, és ettől még vonzóbbak lesznek. A szagok ugyanis fontos szerepet játsszanak a vonzalom kialakulása során, tudat alatt az illat miatt is eshetünk szerelembe.

Másként fogják fel a dolgokat.

Egy másik generációhoz tartoznak, ezért másként látják és másként is csinálják a dolgokat. Meg tudják mutatni párjuknak, manapság miként zajlik az élet, bevezethetik őt egy teljesen új világba. Ez mindkettejük számára szórakoztató, hiszen a kapcsolatukban két különböző világ találkozik.

Stílusosabban öltözködnek.

A fiatal férfiak általában több gondot fordítanak a megjelenésükre. Nem a kényelem nekik a legfontosabb szempont, amikor ruhát választanak, inkább követik a legújabb divatot. Egy tanulmány szerint a férfi öltözködése fontos szempont a nő számára.

Tele vannak energiával.

Megkerülhetetlen tényező, hiszen a férfi energiája a kapcsolatba is energiát visz. Egy fiatal férfi szívesebben próbál ki új dolgokat, és folyamatos lendületben van, belevisz olyasmibe is, amit egy idősebb nő magától sosem csinálna. Ettől a kapcsolat izgalmas lesz, tele lesz kalandokkal, és rengeteg emléket fog adni.

Hízelgőbbek lehetnek.

Sajnos a nők sokszor versenyeznek egymással, és ha egy fiatal férfi idősebb nőre hajt, az ünneplésre adhat okot. Manapság a 30 feletti nőket már öregnek tartják, főleg, ha egyedülállók is. Mikor egy fiatalabb férfi randizik egy idősebb nővel, az azt jelenti, hogy nem foglalkozik ezekkel a stigmákkal, hanem valóban értékeli a nőt.

Még (általában) nem akarnak gyereket.

Ahogy egy pár idősödik, egyre nagyobb késztetést éreznek arra, hogy családot alapítsanak. De egy fiatalabb férfinak még sok ideje van, ezért ideális az olyan nő számára, aki egyáltalán nem vagy már nem akar gyereket. Egy kutatás szerint a férfiak egyre későbbre halasztják a gyermekvállalást, sokan közülük csak a harmincas éveikben vagy még később szeretnének apává válni.

Több idejük van a nőre.

Válás, karrier, csalódások – ha egy fiatalabb férfivel randizol, ezeket átugorhatod. Valószínűbb, hogy a fiatalabb férfiaknak kevesebb a kötöttségük, nem kell például a gyerekeik és a szeretett nő között egyensúlyozniuk.

Termékenyebbek.

A fiatalabb férfivel akkor is nagyon jól tud működni a dolog, ha közös gyereket akartok. Minél fiatalabb, valószínűleg annál termékenyebb. A teherbeesés nehézségei nagy nyomást és stresszt helyezhetnek a párokra. Erre azonban egy fiatalabb férfival sokkal kisebb az esély.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here