Találsz valakit, akibe végre beleszeretsz, de az anyukád helyteleníti a kapcsolatotokat. Ez igazán szívszaggató helyzet. Mikor megtörténik, normális, ha úgy érzed, az anyukád nem törődik a te boldogságoddal és nem ért meg téged. De ha jobban belegondolsz, rá fogsz jönni, hogy éppen ő az, aki jobban szeret téged bárki másnál.
Mint szinte mindig, ebben az esetben is jobban teszed, ha anyukádra hallgatsz. Miért?

Amikor szerelmes vagy, nem tudsz tisztán gondolkodni

A szerelem hatására könnyen hozhatunk rossz döntéseket. A kutatók azt derítették ki, hogy mikor valaki szerelmes, elhomályosodik a józan ítélőképessége, és nem tud tisztán gondolkodni. Az anyák pedig köztudottan nagyon közel állnak lányaikhoz, és képesek felismerni a veszélyt.

Vita helyett próbáld meg az ő szemszögéből nézni a dolgot

Attól kezdve, hogy a világra hozott, egészen addig, hogy a legjobb tudása szerint felnevelt, az anyukád mindig ott van melletted, és mindig a legjobbat akarja neked. Tart attól, hogy ha rossz ember mellett kötsz ki, aki összetöri a szívedet, darabokra hullasz majd. Éppen ettől akar megvédeni.

Az anyai ösztön elképesztően erős

Ha azt mondja, rossz előérzete van, valószínűleg az anyai ösztön beszél belőle, ami köztudottan megbízható az esetek többségében. De azt se feledd, hogy egyszer anyukád is volt fiatal lány. Ő is átment rossz kapcsolatokon, a szakítások fájdalmán, ezért nem akarja, hogy ugyanúgy szenvedj, mint ő egykor.

Azt gondolja, jobbat érdemelsz

Egy anyának a lánya a legértékesebb kincs a világon. Te valószínűleg ezt fel sem fogod, de ettől még az anyukád tudja, hogy milyen nagyszerű vagy. Az oka annak, hogy nem nézi jó szemmel a kapcsolatodat, lehet az is, hogy meggyőződése, hogy jobbat érdemelnél. Ha biztos vagy benne, hogy a párod hozzád való, próbálj megnyugodni és csak ezután elmondani anyukádnak, hogy milyen nagyszerű férfiról van szó, és mennyire boldoggá tesz téged. Ha ezt ő is látni fogja, nem fog akarni semmi mást, csakhogy egész életedben boldog legyél.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét