Hogy igazán tiszta, egészséges bőrünk legyen, ahhoz idő kell. A japánok kifejlesztették a maguk rituális arctisztítási módszerét, hogy bőrük hibátlan legyen. Ez a technika 10 percet vesz igénybe és 3 kulcsfontosságú lépésből áll, hogy az arcod valóban makulátlan lehessen.

Folyamatosan új dolgok után kutatunk, amik segíthetnek abban, hogy tovább fiatalosak maradjunk. Ezúttal egy japán módszert szeretnénk megosztani.

Sok ázsiai alkalmazza a 4-2-4 módszert az arctisztításban.

A 4-2-4 módszer lényege, hogy az arctisztítást különböző szakaszokra bontják:

  • Olajozás 4 percig.
  • Ezután krém állagú arctisztító használata 2 percig.
  • Öblítés 4 percig.

A szakemberek szerint ezzel a módszerrel reggeli arctisztításra nincs szükség, elég, ha este alkalmazod. Ráadásul nem is kell mindennap elvégezned, heti 4-szer elég.

Az első 4 perc az olajozás fázisa.

Az olajozás lényege, hogy javítja a vérkeringést a bőr 4 percen át tartó, körkörös mozdulatokkal végzett masszírozásával. A bőr felső rétege felpuhul, a pórusok kitágulnak és könnyebben kitisztulnak. Fontos, hogy megfelelő olajat válassz, ami megül a bőröd felszínén.

A jojobaolajat például beszívja a bőr. Ezért jobb a ricinusolaj, ami segít kivonni a méreganyagokat.

A második fázis a krémes arctisztítás 2 perce.

Miután jól átmasszíroztad a bőrödet, vigyél fel arctisztító krémet a már olajos bőrödre. A szakemberek szerint azért jobbak a krém állagú arctisztítók, mint a gél vagy a hab állagúak, mert kevésbé szárítják ki a bőrt. Finom mozdulatokkal 2 percig tisztítsd a bőrödet.

A harmadik fázis a 4 perces öblítés.

2 percig meleg vízzel mosd az arcodat, majd az utolsó 2 percben használj hideg vizet. A meleg víz segít leöblíteni a maradék olajat a bőrödről, és fokozza a bőrfelszín vérkeringését.

A hideg víz összehúzza a pórusokat. Ezzel a módszerrel a bőröd hidratált marad és ragyogni fog.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét