Ha már régóta végzel hasizom gyakorlatokat, mégsem jelentek meg az áhított kockák, azt hiheted, hogy ez egy lehetetlen küldetés. De ne ess kétségbe. A tökéletes alakú emberek sokszor mondják, hogy “A kockahas a konyhában készül.” És valóban lehet, hogy ez a siker titka.
Mi hiszünk abban, hogy semmi sem lehetetlen. Tehát lássuk, mi a fenti mondás igazságtartalma, és ez hogyan segíthet elérni a céljaidat.

1. Nem feltétlenül a hasgyakorlatoktól lesz kisebb a hasi zsírpárna.

Sokan tévesen azt hiszik, hogy ha hasizom gyakorlatokat végeznek, akkor eltűnik a hasukon lévő zsír. Tanulmányok szerint azonban nem hatékony a zsírégetés tekintetében, ha a testednek csak egy bizonyos részét dolgoztatod meg. Az edzéstől mindenképpen csökken a testeden lévő zsír mennyisége, de nem biztos, hogy azon a részen, ahol te szeretnéd.

2. Kizárólag az edzéstől nem lesz formás hasad.

Ha nem táplálkozol egészségesen, nem valószínű, hogy kockáknak örvendhetsz a hasadon, hiszen marad rajtad egy zsírréteg, ami elfedi őket. Ha ki is alakulnak a kockák, kevésbé lesznek látványosak. Edzéssel lehet csökkenteni a hasi zsír mennyiségét – például kardióval vagy rezisztencia edzéssel –, fogyhatsz is, de önmagában ez nem lesz elég.

Sokkal egyszerűbb a táplálkozás során csökkenteni a bevitt kalóriák számát, mint megpróbálni elégetni mindazt a zsírt, amit az egészségtelen ételek miatt magadra szedtél. Ha a hasadon lévő zsírtól akarsz megszabadulni, és formálni is szeretnéd a hasizmaidat, a legjobb, amit tehetsz, hogy a diétázást mozgással kombinálod.

3. Fontos, hogy mit eszel.

Hogy fogyni tudj, egészségesen kell táplálkoznod. Ez azt jelenti, hogy magas tápértékű ételekre van szükséged, egészséges zsírokra, mint az avokádó, a diófélék és magvak, valamint ajánlott a sok zöldség és a sok sovány fehérje is, mint például a hal és a csirke. Az alacsony kalóriatartalmú ételek, mint például a zsírszegény joghurt és a lencsefélék, szintén elősegítik a fogyást.

Amiket kerülj, azok a finomított gabonák, a transzzsírok és a hozzáadott cukrok. Nagyon ügyelj arra, hogy minél kevesebb édességet egyél.

4. Fontos nyomon követni, hogy hányszor eszel.

Az étel mennyiségén és minőségén túl az evés gyakorisága is fontos tényező. Tanulmányokban kimutatták, hogy a túlsúlyos emberek kevesebbszer esznek napközben, míg azok, akiknek egészséges a testsúlyuk, naponta 4-szer táplálkoznak. A legjobb, ha naponta legalább 3-szor eszel, így tudod szabályozni az étvágyadat, és nem fogod túlenni magad.

Ha gyakrabban eszel, megelőzheted az éhségérzet kialakulását és a túlevést is. Ha éhes vagy, hajlamosabb vagy egészségtelen ételekhez nyúlni, amelyeknek magas a kalóriatartalmuk is.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét