Ismerjük be, a legtöbbünk számára egy ideális párt egy fiatalabb nővel és egy idősebb férfival képzelünk el. Egy olyan kapcsolat, melyben a férfi a fiatalabb, régen nem is volt elfogadott. Ma az emberek azonban nyitottabbak, és az életkorbeli különbségnek egyik vagy a másik nem javára már nincs túl nagy jelentősége. Az azonban mégis meglepő lehet, hogy sok férfi kifejezetten a nála idősebb nőkhöz vonzódik.
Utánajártunk, miért találják olyan vonzónak az idősebb nőket a férfiak.

Az idősebb nők tudják, mit akarnak

Amiért a fiatalabb férfiak szeretik az idősebb nőket, az az egyenes gondolkodás. Ezek a nők tudják, mit akarnak. Van egy erős elképzelésük a céljaikról, és ahhoz tartják is magukat. A fiatalabb nők még csak felfedezik a világot, többek közt a magánéleti drámáikon keresztül is. Ám az idősebbek inkább arra koncentrálnak, hogy jobbá tegyék a saját és szeretteik életét. A férfiak értékelik, hogy mellettük nem kell találgatni, hogy éppen mire gondolnak vagy mit akarnak, mert egyenesen kinyilvánítják ezt a kapcsolatukban is.

Többet tudnak az életről

Az idősebb nőknek több tapasztalatuk van az életről, a randizásról, a kapcsolatokról és általában mindenről. Ez pedig lehetőséget ad a fiatalabb férfinak arra, hogy tanuljon tőle. A nő gazdag élettapasztalatai révén a férfi is egy realisztikusabb szemszögből láthat rá a világra, és érettebbé válhat. Ezek a nők képesek úgy látni a férfit, ahogyan ő nem tudja önmagát. Megmutatják, hogy milyen is ő valójában, és motiválják, hogy nagyobb célokat érhessen el.

Általuk egy másik szemszögből láthatod a dolgokat

Egy idősebb nővel folytatott kapcsolat lehetőséget ad a fejlődésre. Egy kapcsolatban egyébként is sokat fejlődhet az ember, sokat megtudhat önmagáról, de egy idősebb nő segít mélyebben is megérteni az érzelmeket. Nem kell vele játszadozni, nem kell kitalálni a gondolatait, egyszerűen meg lehet neki mondani, hogy mit akarsz, anélkül, hogy nyomás alatt éreznéd magad. Ennek révén egy erősebb és érettebb kapcsolat tud kialakulni.

Magabiztosak és függetlenek

Míg a fiatalabb nők szeretik magukra vonni a figyelmet, és szeretnek kitűnni, az idősebbeknek nincs szükségük ennyire a külső visszaigazolásra. Ők már jól érzik magukat a bőrükben. Nem akarnak senkinek bizonyítani, jóban vannak magukkal és a világgal. Ez a magabiztosság pedig egyszerűen varázslatos! Az idősebb nők úgy élvezik a férfiak figyelmét, hogy közben más fontos dolgokra is koncentrálnak.

Érzelmileg érettebbek

Az idősebb nők már sok mindenen átmentek az életük során. Tudják, hogyan ne reagálják túl a dolgokat, hogyan kontrollálják az érzelmeiket és a viselkedésüket. Ez persze nem jelenti azt, hogy unalmasak lennének, akik nem tudják, mit jelent szórakozni. Éppen olyan gyerekesek és játékosak tudnak lenni, mint a fiatalabb lányok, imádnak csacsogni és jól érzik magukat a párjukkal.

Nyugodtabb életet élnek

Sok férfi nagyon szereti azt a nyugalmat, amit az idősebb nők árasztanak. A fiatal lányok kifogyhatatlan energiakészlete is inspiráló és lelkesítő tud lenni, de ez nem minden férfi számára vonzó. Sok fiatal férfi kedveli inkább a lassúbb, békésebb életritmust. Az idősebb nők pedig általában olyan csendesebb hobbit választanak, mint a kertészkedés, a kézműveskedés, a festés, az estéket pedig egy zajos diszkó helyett szívesebben töltik egy nyugodt bárban.

Képesek intellektuális párbeszédeket folytatni

Az idősebb nők érettek és remek beszélgetőtársak. Az élettapasztalatuk miatt képesek mélyebben is megérteni a világot. A 30 év feletti nők nagy része rendelkezik diplomával. Az iskolázott nők okosak, és képesek mélyebb beszélgetésre is szinte minden témában. Megvan a saját véleményük, ez is vonzóvá teszi őket egy fiatalabb férfi szemében.

Pénzügyileg stabilak

Nem titok, hogy a férfiak is anyagi stabilitásra vágynak, ha fiatalok, ha idősebbek. A legtöbb idősebb nőnek már jól felépített karrierje van, pénze és kialakult felelősségérzete a pénzzel kapcsolatban. Sok férfi nem bánja, ha ebből részesül a nő révén.

A gyerekeik már kirepültek

Talán durván hangzik, de egyáltalán nem minden férfi vágyik a gyereknevelés felelősségére. A legtöbb idősebb nőnek már felnőtt gyerekei vannak, akik nem élnek otthon. Így a fiatalabb férfi és az idősebb nő könnyedén koncentrálhatnak a kapcsolatukra és a maximumot adhatják magukból a másiknak. Lehet, hogy önzés, de sok férfi igényli a nő teljes figyelmét, ahelyett, hogy osztozzon azon egy gyerekkel.

Anyakomplexus

Egyes férfiak azért keresnek idősebb nőt, mert arra vágynak, hogy foglalkozzanak velük. Ez mentális és érzelmi támogatást jelent, amit egy idősebb nő meg tud adni egy férfinak. Ezt hívják anyakomplexusnak, mikor a férfinak ara van szüksége, hogy a nő mindent megcsináljon neki és helyette, a főzéstől kezdve a ruhái kiválogatásán át. Erre azonban nem minden idősebb nő vevő.

Jól főznek

Egy idősebb nő valószínűleg már mestere a főzésnek. A fiatalabbak kevesebbet forgolódnak a konyhában, és szívesebben rendelnek ételt, vagy kapnak be valamit útközben. Az idősebbek értékelik a jó ételeket, amit a családdal együtt fogyaszthatnak el.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

2 hozzászólás

  1. Fentieken kivül (úgy gondolom) érdemes lenne megvizsgálni, hogy az idősebb nőkhöz vonzódó férfiak milyen anyák mellett …esetleg anya nélkül nőttek fel.(anyakomplexus) Ez persze fordítva is igaz Fiatal nők vonzódása az idősebb férfiakhoz. (Kivételt képeznek mindkét nem esetén az “aranyásók”

  2. Véleményem szerint az idősebb nő társa egy fiatalabb férfi, azt a környezetben élők nehezebben fogadják el ,esetleg elitélik és nevetségesnek gondolják.Viszont ha egy korosabb férfi talál egy jóval fiatalabb nőt azt jobban elfogadják, sőt még büszkeséggel ruházzák fel az öregecske férfit , véleményem szerint ez a szituációs helyzet sokkal nevetségesebb, mint a fenti eset.Összegezve mindenkinek magánügye, hogy hány éves partnerrel kerül össze, felesleges ítélkezni,elitélni mások partnerkapcsolatát, mindenki foglalkozzon csak a maga helyzetével.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét