Mikor belebotlunk egy-egy kellemetlen állatba, mint például a patkány vagy a kígyó, az már önmagában borzalmas, de legalább annyit megtehetünk, hogy rögtön odébbállunk. Más a helyzet viszont, ha otthon, a WC-ben jelennek meg ezek a nemkívánatos vendégek. Biztosan te is úgy éreznéd, egy horrorfilm szereplője vagy éppen.
Összegyűjtöttük, milyen állatokkal találkozhatsz a WC-ben, és azt is, hogyan kerülheted el ezeket az ijesztő helyzeteket.

1. Kígyó

Egyszer egy ausztrál nőt mart meg egy kígyó, ami a WC-ben rejtőzött. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem mérges kígyóról volt szó. Időről időre hallunk ilyen történeteket. A kígyók a szennyvízcsövön keresztül jutnak el a WC-ig, hiszen legtöbbjük kifejezetten jó úszó. Ha a szellőzőn keresztül jutnak be, akkor a WC-ben csak pihennek.

2. Patkány

Sajnos a patkányok is azon állatok közé tartoznak, amelyek váratlanul felbukkanhatnak a WC-ben. Jó úszók, és videókon te is megnézheted, milyen könnyedén haladnak a csatornákban. Bár ilyen esetek ritkán fordulnak elő, ha a patkány éhes és mindenütt élelmet keres, a WC-ben is megjelenhet.

3. Béka

Nem kér engedélyt, hogy a WC-dben úszkálhasson. Egyik évben az Egyesült Királyságban tömegével jelentek meg békák a WC-kben, amit a csatornarendszerbe lerakott békapetékkel magyaráztak. Sokan úgy vélik, a béka a szellőzőcsöveken keresztül is bejuthat a házba.

4. Oposszum

Közel sem nevezhető általánosnak, hogy a WC-ből egy oposszum dugja ki a fejét, de ezt az eshetőséget sem lehet teljesen kizárni. 2016-ban egy bébioposszumot találtak az egyik ház WC-jében San Diegóban. Kimentették, és az állatvédők vették szárnyaik alá. A ház tulajdonosa később rájött, hogy az oposszum nem a csöveken, hanem egy törött ablakon át jutott be a házba.

Hogyan lehet ezt megelőzni?

Ha ilyen helyzetben találnád magad, ne ess pánikba. A legjobb, amit tehetsz, hogy lecsukod a WC fedelét, és ráteszel valamilyen nehezebb tárgyat, hogy a betolakodó ne tudjon elszökni. A biztonság kedvéért a fürdőszoba ajtajának becsukása után a küszöbnél eltömítheted a nyílást például egy törölközővel, hogy ott se férjen át semmilyen állat. Ha ezeket az óvintézkedéseket megtetted, hívj kártevőirtót, ő majd megoldja a helyzetet.

Megelőzéshez az egyik legjobb módszer, ha egyirányú visszacsapó szelepet építtetsz be a csőbe, ami biztosítja, hogy a WC leöblítése után semmi ne tudjon feljutni a csőben.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét