Néha egyetlen állat tartása is nehézkes, képzeld el, mi lenne, ha állatok százairól kellene gondoskodnod. Ilyen az élete Wen Junhongnak, aki vállalta, hogy megadja azt a szeretetet az elhagyott állatoknak, amit megérdemelnek, azáltal, hogy menedéket biztosít számukra, és helyet a szívében.
Mélyen tiszteljük ezt a nőt, és szeretnénk megosztani a történetét.

A háza tele van ketrecekkel.

A 68 éves Ms. Wen Junhongnak egy kétemeletes háza van, és minden szoba tele van ketrecekkel. Bevallása szerint az első kutyát 20 éve mentette meg, és azóta sem hagyta abba ezt a tevékenységet. Jelenleg 1300 kutya, 100 macska, 4 ló, valamint néhány madár és nyúl tartozik a családjához.

Mindennap 4-kor kel.

Wen reggelente nagyon korán kel, hogy előkészüljön. Kitakarítja a ketreceket, majd zöldségekből, húsból és rizsből főz az állatoknak. Nagyjából 500 kiló élelmet készít.

Eladta a lakását, és kölcsönt vett fel, hogy fedezze a kiadásait.

Az ilyen sok állatról való gondoskodás nem játék. Hogy a szükségleteiket kielégítse, Wen, aki korábban környezetvédelmi technikus volt, eladta a lakását. Hitelt is vett fel, illetve a saját megtakarításait és a nyugdíját használja arra, hogy az elhagyott állatok ételhez és menedékhez jussanak.

Reméli, hogy az emberek jelentkeznek, hogy állatot szeretnének örökbe fogadni.

Az állatoknak a száma, akikről Wen gondoskodik, növekszik, mivel egyre több ember teszi ki a kutyája szűrét. 6 ember segít neki, mégis csak idő kérdése, hogy elfogyjon a hely. Arról ne is beszéljünk, hogy a szomszédok panaszai miatt már 6 alkalommal költöznie kellett.

Mivel az embereket egyre inkább érdekli az állattartás Kínában, Wen reméli, hogy örökbe fogadják az állatait, így végleges otthont találhatnak és szabadon élhetnek.

El tudod képzelni, hogy ilyen sok állattal élj? Fogadtál már be valaha állatot?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét