A szépség szubjektív és sok tényezőtől függ. Ma már nem mindenki találja vonzónak a régi idők szépségeit. Ennek ellenére az emberek világszerte elismerik és dicsérik a gyönyörű nőket a régmúltból is, és olyan rangsorokkal tisztelegnek előttük, mint ami most következik.

20. Diane Lane

A 20. helyre Diane Lane került, aki 1979-ben vált ismertté, mikor egy előkelő divatmagazin címlapján szerepelt, mint Hollywood legifjabb tehetsége. 2005-ben, 2006-ban és 2007-ben is szerepelt a 99 legkívánatosabb nő listáján. Karrierje során számos díjat és elismerést kapott, ezzel is megerősítve pozícióját a szórakoztatóiparban.

19. Natalie Wood

Gyermekkorában kezdte a színjátszást. Kamaszkorában már Oscar-díjra jelölték, az 1970-es évekre pedig a filmipar egyik leglenyűgözőbb színésznőjévé vált. Minden idők egyik legnagyobb sztárjaként öröksége még ma is él.

18. Jane Seymour

A szerepeiben erős, lázadó, szenvedélyes nőket megtestesítő Jane Seymour került a 18. helyre a listán. Az 1980-90-es években számos sorozatban láthattuk, mint például a Quinn doktornő, amivel 1996-ban elnyerte a legjobb drámai alakításért járó Golden Globe-díjat.

17. Halle Berry

Több szépségversenyen is részt vett, döntős volt a Miss World versenyen 1986-ban. Bár az 1980-as évektől kezdve színészkedett, világhírnevet csak a 2000-es években szerzett. Az X-Men sorozat, melyben Ciklont játszotta, nagyban hozzájárult hírnevéhez. 2001-ben megkapta a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat a Szörnyek keringője című filmben nyújtott alakításáért.

16. Kate Beckinsale

A színészi karrierjén kívül modellként is dolgozott, gyakran szerepelt divatreklámokban. Számos divatmagazin szerint ő volt az egyik legszebb és legvonzóbb sztár.

15. Elizabeth Taylor

Még most is rengeteg rajongója van a klasszikus filmek ikonikus színésznőjének, akit az 1990-es években az egyik legkiválóbb filmes legendának tartottak. Taylor egyike volt azoknak az első színészeknek, akiknek életét a nyilvánosság figyelme követte.

14. Natalie Portman

Sokrétű tehetség, számos divatmagazinban is szerepelt. A színjátszáson túl jártas a balett- és a jazztáncban is. Szépsége, valamint sokféle tehetsége miatt is megérdemelt helye van a listán.

13. Jaclyn Smith

Az 1970-es években a Charlie angyalai című sorozattal szerzett hírnevet magának. Karrierje modellkedéssel indult, több televíziós reklámban szerepelt. A különböző divatmagazinok korának egyik leglenyűgözőbb hírességeként tartották számon.

12. Michelle Pfeiffer

41 évesen egy divatmagazin címlapján szerepelt a világ legszebb sztárjai között. Az 1990-es években ő volt Hollywood legszebb és legjobban fizetett színésznője. A kritikusok elismerően nyilatkoztak róla, amiért vonzó külseje mellett színészi tehetségét is képes volt megmutatni.

11. Elizabeth Hurley

Eredetileg táncosnak készült, táncos és színházi tanulmányokat folytatott, mielőtt bekerült a film és a televízió világába. Vonzó és érdekes nőként vívott ki magának elismerést. A világ legszebb embereit felsorakoztató listákon rendszeresen szerepel.

10. Jessica Alba

Jessica Alba a 10. helyet szerezte meg, ez is bizonyítja, hogy ő az egyik legvonzóbb ember a világon. Ő azonban ennél többre vágyik, szeretné, ha igazán elismernék színészi képességeit. Megfontoltan válogat az ajánlatok között, előnyben részesíti az olyan szerepeket, melyekben megmutathatja színészi tehetségét és képességeit.

9. Salma Hayek

Karrierje kezdetén olyan szerepekkel szerzett magának elismerést, melyek a szépségét hangsúlyozták. A divatmagazinok és a média számos alkalommal őt nevezték a világ legszebb hírességének.

8. Sophia Loren

Hollywood aranykorának ikonikus alakja, a klasszikus filmek sztárjai között az egyik legnagyszerűbb színésznő. Illusztris karrierje során számos rangos elismerést és díjat kapott, köztük Golden Globe-, BAFTA- és Oscar-díjakat, megszilárdítva státuszát kiemelkedő, ünnepelt színésznőként.

7. Catherine Zeta-Jones

A figyelemre méltó színésznő számos elismerésben részesült karrierje során. Népszerűsége 1998-ban ugrott meg, az interneten a legtöbbet keresett hírességek közé került. 2005-ben ő volt az egyik legkeresettebb és legkedveltebb sztár.

6. Charlize Theron

Szépsége és befolyása biztosítja neki a helyet a listán, hiszen 2016-ban a világ egyik legbefolyásosabb hírességeként ismerték el. Bár kamaszkorában táncos szeretett volna lenni, 16 évesen áttért a modellkedésre, majd 1995-ben bekerült a film világába. A modellkedéstől a színjátszásig figyelemre méltó utat járt be karrierje során.

5. Scarlett Johansson

2021-ben a világ egyik legbefolyásosabb hírességének választották. 2018-19-ben kivételes sikereket ért el, ekkor ő volt a filmipar legjobban fizetett sztárja.

4. Raquel Welch

Az ikonikus színésznő a ‘60-as évek szexszimbóluma volt, 1974-ben pedig Golden Globe-díjat nyert. Illusztris filmkarrierjén túl modellkedett és televíziós műsorvezetőként is dolgozott, megmutatva sokszínűségét a szórakoztatóiparban.

3. Marilyn Monroe

A szépség és az érzékiség ikonja az ‘50-es években. Hatása olyannyira mély volt, hogy a ‘60-as években arcképe a popkultúra alapvető szimbólumává vált. Öröksége tiszteletére 1999-ben Hollywood aranykorának egyik legendájaként ismerték el.

2. Grace Kelly

Tehetségéről és eleganciájáról volt ismert Hollywood történetében. Megkapó alakításai a filmekben hírnevet szereztek neki, az 1950-es években pedig Oscar-díjat is nyert. Színészi karrierjén kívül Grace-t kiegyensúlyozottsága és kecsessége is a klasszikus hollywoodi filmek ikonjainak sorába emelte.

1. Audrey Hepburn

A hollywoodi aranykor ikonjának tartják, aki nemcsak a színjátszásban, de a divat világában is maradandó nyomot hagyott egyedi szépségével és fantasztikus tehetségével. Hatása és időtlen eleganciája továbbra is fennmarad, számos könyv és dokumentumfilm tiszteleg öröksége előtt.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét