A csókolózás nemcsak gyönyörű és kellemes dolog, de fontos szerepe van a két ember közötti romantikus kapocs erősítésében is. A csókolózásnak sokféle típusa van, sokféle jelentéssel. A lágy csók azt mondja, jól érzed magad a kapcsolatban. A Pókember csók a két ember közti spontaneitásról árulkodik. Ahogyan megcsókolod a párodat, abból sok minden kiderül a kapcsolatotokról.

1. Gyengéd csók

Mikor két ember gyengéden csókolózik, akkor finoman érintik össze az ajkaikat. Ez egy olyan gesztus, ami megmutatja, milyen közel állsz a szerelmedhez és milyen jól érzed magad ebben a kapcsolatban. Ha az ilyen fajta csókolózást szereted, akkor minden bizonnyal élvezed, ha ugrathatod és provokálhatod a partneredet, hogy ezzel is fokozd az intim közelséget kettőtök közt.

2. Puszi az arcra

Ha gyakran és szívesen adsz puszit a párod arcára, azt jelenti, hogy a kapcsolatotok jó mederben halad. Törődés van köztetek és egyszerűen élvezitek egymás társaságát. Azt is mutathatja, hogy a kapcsolatotok egy szilárd barátságból fejlődött ki.

3. Pókember csók

A film ikonikus jelenetét idézi ez a csók, mikor Peter (Tobey Maguire) fejjel lefelé lógott és Maggie (Kirsten Dunst) szenvedélyes csókot adott neki. Bár ez a fajta csók a legkevésbé sem nevezhető kényelmesnek, a spontaneitás jele lehet a kapcsolatban, és azt mutatja, hogy mindig próbálkoztok új módját találni annak, hogy a szenvedélyt megőrizzétek kettőtök között.

4. Angyal csók

Ha a szemhéja közelében gyengéden megcsókolod a párodat, akkor adsz angyal csókot. Ez az intim mozdulat az intenzív gyengédséget jelképezi, a partnerednek a biztonság és békesség érzését adja. Ha ezt a típusú csókot kedveled, azt jelenti, hogy mélyen szereted a párodat, és élvezed, ha dédelgetheted.

5. Szájra puszi

Az ajkak gyors és egyszerű összeérintése. Ártatlan és nem is szuperromantikus, többnyire üdvözlésként vagy búcsúzásnál használatos. Egy új kapcsolat kezdetén a szájra puszi ideális ahhoz, hogy felfedezd és teszteld, működik-e köztetek a kémia. De ha napi szinten alkalmazod a szájra puszit, azt jelentheti, szereted a kapcsolatodban fenntartani a lazaságot és a szórakozást.

6. Csók zárt ajkakkal

Hasonló a szájra puszihoz, de tovább tart. Ha többnyire így csókolózol, akkor lehetséges, hogy van némi probléma a párkapcsolatodban. A zárt ajkakkal való csókolózás annak a jele, hogy nem érzed magad felhőtlenül jól a pároddal, és egy érzelmi gát van köztetek. Ha bizonytalan vagy az érzéseidben, beszélj a pároddal, és próbáljátok rendezni a dolgokat.

7. Francia csók

Minden csókok királya a francia csók. Egyszerre fejez ki érzékiséget, vágyat, romantikát. Ha ez a te csók típusod, nagyon szenvedélyes és kalandvágyó szerető vagy. Talán arról árulkodik, hogy a kapcsolatodban nagy szerepe van a fizikai vonzalomnak, ami később egy mély kötődés kialakulásához is vezethet kettőtök között.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét