A színek, amiket választunk az öltözködésben, a dekorálásban vagy az otthonunkban, nagyon sokat elárulnak a személyiségünkről. A fehér, a sárga és a kék pozitív energiákat hordoznak, de a színválasztást gyakran az élőhelyünk környezete és időjárása is befolyásolja.
Milyen színű a bejárati ajtód? Cikkünkből megtudhatod, mit árul el rólad a választott szín.

1. Világoskék és sötétkék

  • Világoskék: Bizakodó és pozitív ember vagy, mások szívesen fordulnak hozzád tanácsért. Akkor is nálad kopogtatnak, ha jó ötletre van szükségük egy kis tréfához.
  • Sötétkék: Minél sötétebb a kék, annál higgadtabb és nyugodtabb ember lakik az ajtó mögött. Azt az üzenetet közvetíted a bejárati ajtó színén keresztül, hogy az otthonod mindenki előtt nyitva áll.

2. Sárga

Ez az élénk szín a járókelők és a szomszédok figyelmét sem kerüli el. Feltehetően korán kelő típus vagy, aki mindig a pillanatnak él. Szereted az embereket, és optimista vagy, valamint szeretnéd, hogy ezt mindenki tudja is rólad. Tisztában vagy vele, hogy az élet nehéz is tud lenni, de az ajtódnak ettől még nem kell sötét színűnek lennie.

3. Piros

A régmúltban a piros ajtó jelezte, hogy bárki bemehet, aki szeretne kicsit megpihenni. Skóciában viszont azoknak volt piros a bejárati ajtajuk, akik kifizették a jelzáloghitelt. Ezt így tudatták a nyilvánossággal. Napjainkban a piros ajtót az erővel és a pozitív gondolkodással kapcsolják össze.

4. Fekete

Nagyon kifinomult szín, azt az üzenetet küldi, hogy nagyon határozott ember vagy, aki képes irányítani a saját életét. Erős vagy, komoly életszemlélettel, ugyanakkor képes vagy saját magad és az otthonod körül némi rejtélyt létrehozni.

5. Zöld

A természet színe. Ha ezt az árnyalatot választod, azzal kimutatod, hogy szereted a természetet és szeretsz egybeolvadni vele. Harmóniára vágysz, és nem teszel merész kijelentéseket. Szereted a biztonságot és valószínűleg a kertet ugyancsak, amit rendben is tartasz, hiszen természetkedvelő ember vagy.

6. Fehér

A tisztaság, a rendezettség és az egyszerűség színe. Nagyon nyugodt vagy és az életed minden területén a békességre törekszel. Feltehetően nemcsak a bejárati ajtód fehér, de az otthonod berendezésében is ez a meghatározó szín.

7. Rózsaszín

Függetlenül attól, hogy milyen árnyalatát választod a rózsaszínnek, egyértelműen kijelenthető, hogy menthetetlenül romantikus ember vagy. Ragaszkodó vagy és szeretsz mindenkiről gondoskodni. Nagylelkű vagy, számodra fontos, hogy mindenki különlegesnek érezze magát körülötted.

8. Narancssárga

Merész szín, ami arról árulkodik, hogy az életben sem félsz kockázatot vállalni. Melegszívű ember vagy, az ajtód azt az üzenetet küldi másoknak, hogy ne féljenek bekopogni. Az éttermekben gyakran választják a narancssárga színt, mivel evésre ösztönzi az embereket. Feltehetően szeretsz bulikat és vacsorákat rendezni, jó ételekkel táplálni a családodat és a barátaidat.

9. Lila

Sok országban a jómód és az előkelőség színe, de a vallásokban is fontos szerepet tölt be. Ha a lilát választod a bejárati ajtód színének, kreatív és nyitott gondolkodású ember vagy, aki gyakran áll elő szokatlan ötletekkel. A lila egy visszafogott szín, amelynek nyugtató hatása van rád és mindenkire, aki belép az otthonodba. Nem félsz kockázatot vállalni, mindegy, hogy mekkora a rizikó.

10. Szürke

Az utóbbi időben egyre népszerűbb ez a szín. Azt a hatást kelti, hogy kifinomult vagy és figyeled a legújabb trendeket. A szürke minden árnyalatában nagyon stílusos szín, a vendégeid egyből tudják, hogy nálad jól fogják érezni magukat. Akik ezt a színt választják, feltehetően intelligensek és méltóságteljesek. Lehet, hogy a fengsujt is szem előtt tartod, valami visszafogottat szeretnél és nem figyelemfelkeltőt.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét