Talán nem vagy tisztában vele, de árulkodik a személyiségedről, hogy hogyan rendszerezed a holmikat a fürdőszobádban. Például az is sokat elmond a jellemedről, hogy miként teszed fel a WC-papírt.
Mielőtt megvonnád a vállad, inkább olvasd el, mit állítanak a szakértők.

1. WC-papír

Ha úgy teszed fel a WC-papír-tekercset, hogy a letekerhető része hozzád közelebb essen, magabiztos személyiség vagy, aki szereti uralni a helyzetet. Szereted, ha te vagy a főnök, ragaszkodsz a rendhez és a szervezettséghez. Ha a tekercs letekerhető felét magadtól távolabb teszed, akkor visszahúzódóbb típus vagy. Rád fér egy kis lazaság és magabiztosság. Vannak olyanok is, akik egyszer így, máskor úgy teszik fel a WC-papírt. Ők rugalmasak és kerülik a konfliktusokat.

2. Fürdőszobaszekrény

A fürdőszobaszekrényben tartjuk a legszemélyesebb holmikat, itt kapnak helyet a kozmetikumok, gyógyszerek, csipeszek és minden, amire gyakran szükségünk van. Nálad ezek egymás hegyén-hátán vannak a szekrényben? Ha nem tartasz itt rendet, az azt mutatja, hogy szeretsz felfedezni és nem érdekelnek a hagyományos keretek. Kreatív ember vagy, akinek mindig rengeteg új ötlet jár a fejében.

Ha viszont mindent szép rendben tartasz, az arra utal, hogy a rendetlenség feszültséget kelt benned. Ha általában nem ügyelsz túlzottan a rendre, a fürdőszobaszekrényben lévő rendetlenség sem zavar. Ha viszont fontos számodra, hogy rend legyen körülötted, a lakásnak ezt a részét sem fogod figyelmen kívül hagyni. Ha mégis, az azt jelzi, hogy rosszul érzed magad, talán depressziós vagy.

3. WC-deszka

Örök vitatéma ez. Igazából az határozza meg, hogy kik vannak többségben a házban. Ha több nő él ott, mint férfi, akkor a WC-deszka a kényelem érdekében szinte biztos, hogy többnyire le van hajtva. Ha több férfi, akkor ez ritkábban fordul elő. Ha pedig a házban élő nők és férfiak száma azonos, akkor a kutatások szerint általában a nők “győznek”, és a WC-deszkát többségében lehajtják.

Ha nálatok ez sosem okoz konfliktust, akkor te békés ember vagy, aki nem akad ki a kis dolgokon.

4. Flakonok

Ha számtalan samponos és tusfürdős flakonod van – köztük olyanok is, amik már kiürültek –, az arra utal, hogy valamilyen stresszfaktor van az életedben. A rendetlenség bűntudatot kelthet benned, úgy érezheted, sosem érsz a munka végére. Ráadásul zavarba is hozhat, ha valaki váratlanul beugrik hozzád.

Ha viszont a fürdőszobád szinte üres, és csupán egy samponos flakon van benne, az arról árulkodik, hogy a testedről való gondoskodás számodra nem prioritás.

5. A fürdőszoba színe

A fürdőszobád színe és dekorációja szintén árulkodik a személyiségedről. Például ha a falak narancssárgák, imádod a társasági életet, de ambiciózus és intelligens is vagy. A teljesen fehér fürdőszoba tulajdonosa békés és erős kisugárzása van. A rózsaszín fürdőszobák egykor nagyon népszerűek voltak, ez egy igen megnyugtató árnyalat.

A fekete viszont nagyon hivatalos, méltóságteljes és kiegyensúlyozott emberre utal. A világoskék fürdőszoba érzékeny, szabadelvű tulajdonosról árulkodik. A piros erős szín, ha ezt használod a fürdőszobádban, lelkes, sugárzó, szeretetteljes ember vagy.

6. Mosdó és fürdőkád

Sok könyv született már a tisztaság mögötti pszichológiáról. Leegyszerűsítve a dolgot azt mondhatjuk, hogy ha gyakran tisztítod a mosdót és a fürdőkádat, tanulmányok szerint nagy az esélye, hogy egészségesebb vagy, mint azok, akik csak ritkán fognak hozzá a fürdő takarításához.

Az embernek szüksége van a rendre és a tisztaságra, valahol mélyen az erre való törekvés ott rejtőzik mindenkiben. Szeretnénk, hogy a dolgaink ne csak az életünkben, de az otthonunkban is rendben legyenek. Ha kitakarítasz, utána jobban fogod érezni magad. Fittebb leszel, és a teljesítményed is javulni fog.

7. A teljes kép

Ha bemész a fürdőszobádba és körbenézel, mi az első benyomásod? Kaotikus vagy már-már kínosan tiszta? Jó dolog, ha szereted a rendet és a tisztaságot. De ha már az is zavar, ha egy tárgy fél centivel odébb van, mint ahol lennie kellene, akkor megeshet, hogy nálad kényszeresség áll fenn.

Ha első ránézésre a fürdőszobád kaotikus képet mutat, de te pontosan tudod, mit hol találsz benne, akkor nincs probléma. Sokan rendetlenek, és nincs ezzel semmi gondjuk, hiszen átlátják a saját káoszukat. Ha nem akadsz fenn minden apróságon, akkor kreatív, laza és spontán személyiség vagy.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét