Vannak pillanatok az életben, mikor nehéz igazán szeretni önmagunkat. Roger Monte számára ilyen pillanat volt, mikor rájött, hogy vitiligója van. Miután rejtegette valódi arcát több mint 10 éven át, végre képes volt magabiztosan megmutatni magát a nagyvilágnak.
Ismerd meg Roger történetét, aki a pozitivitás üzenetét közvetíti neked.

23 évesen vette észre a problémát.

Roger felfigyelt rá, hogy a bőre bizonyos helyeken kezdi elveszteni a pigmentjeit. A családjában senkinek nem volt vitiligója, de a legújabb kutatások szerint a stressz is kiválthatja ezt az állapotot. Önbizalma ettől kezdve rohamosan csökkent, olyannyira, hogy azt gondolta, az ő életének itt vége.

Az emberek elkerülték.

Volt idő, mikor az emberek nem voltak kedvesek vele. A vitiligo nem fertőző, az idegenek mégis távolságot tartottak tőle. Akadtak, akik kellemetlen megjegyzéseket tettek a külsejére, ez késztette Rogert arra, hogy elfedje a bőrét.

Éveken át vastag sminket viselt.

Roger elkezdte az arcát vastag réteg smink mögé rejteni. Annyira meghatározó volt ez az életében, hogy ettől kezdve nem járt a strandra, az edzőterembe és semmilyen olyan helyre, ahol a sminkjét leizzadhatta volna magáról.

Találkozott olyan emberekkel, akik arra biztatták, hogy vállalja önmagát.

A dolgok 2016-ban kezdtek jobbra fordulni, mikor Roger új barátokra talált. Miután beszélt nekik az állapotáról, ők arra biztatták, hogy mutassa meg igazi arcát a nagyvilágnak. Meglátták a szépséget, amit Roger olyan sokáig rejtegetett. Végre elég erőt érzett magában ahhoz, hogy megosszon egy smink nélküli fotót az Instagramon.

Felfigyeltek rá, és elkezdődött a karrierje.

Rogert elárasztották a pozitív üzenetek. Egyre több fotót tett fel, és lassan visszanyerte az önbizalmát is. Még fotósok is felfigyeltek rá, akik azt ajánlották neki, dolgozzon velük a kamera előtt.

A kamerák most már a barátai.

Roger ma már boldog, szeret eljárni otthonról, és nem fél felvállalni önmagát. Reméli, hogy fotói másoknak is segítenek abban, hogy vállalják önmagukat. Szeretné, ha az üzenete eljutna a némán szenvedőkhöz, hogy egy napon ők is felfedezzék magukban a természetes szépséget.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here