A gyantázástól sima és szőrtelen lesz a lábad, de ne szépítsük, a bőröd teljesen kikészül. Közvetlenül a művelet után pedig rendkívül érzékeny is, sok kárt tehetsz benne, ha nem vagy tisztában azzal, mire kell ilyenkor odafigyelned. Akár otthon, akár kozmetikusnál gyantáztattál, a következő dolgokat sose tedd közvetlenül utána!

Ne menj a napra!

Gyantázás után a bőrödet nem érheti közvetlen napfény. Ilyenkor az UV-sugarak ugyanis még többet tudnak ártani, nem csak jobban öregítik a bőrt, de szinte biztos, hogy néhány hónap múlva barna foltok is megjelennek az adott részeken. És ehhez elég csupán egyszer elkövetned ezt a hibát! Ezért frissen gyantázva vagy ne menj ki a szabadba vagy takard a szőrtelenített testrészeidet ruhával.

Ne viselj szűk farmert!

A gyantázás komoly irritációt jelent a bőr számára, amit egy szűk farmer viselésével csak tovább súlyosbítasz. A dörzsölődés még inkább felsérti a bőr gyantázás miatt eleve sérült felső hámrétegét. Ilyenkor laza, bőr ruhát viselj, ami alig-alig ér a bőrödhöz.

Ne edz!

Frissen gyantázva edzésre menni jó ötletnek tűnhet, de egyáltalán nem az, főleg, ha a bikinivonaladat is most szőrtelenítetted. Az izzadás ugyanis nagyon irritálni fogja az érzékeny bőrt, nem beszélve arról, hogy az izzadtságban lévő baktériumok gyulladást is okozhatnak.

Ne bújj össze a pároddal!

Lehet, hogy éppen a nagy légyottra csupaszítottad le magad, mégis várnod kell gyantázás után az összebújással. A súrlódás fájdalmat okozhat a bőrödnek és gyulladásba hozhatja. Utána a látványt és az érzést biztosan nem kívánnád magadnak. Hagyj időt a bőrödnek megnyugodni, várj legalább 3 órát gyantázás után!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here