Vannak olyan helyzetek egy család életében, melyek akár egy szappanoperába is beillenének. Volt ilyen Liv Tyler életében is, aki vérbeli nyomozóként derítette ki, hogy édesapja nem más, mint a híres rocksztár.
Ismerd meg most Liv családi történetét!

Ahogyan kezdődött

Liv Tyler Liv Rundgren néven született. A színésznő édesanyja a modell-énekesnő Bebe Buell, aki a ‘70-es években volt karrierje csúcsán. Ekkoriban se vele, se nélküle kapcsolata volt Todd Rundgrennel, az Utopia nevű zenekar tagjával.

Kapcsolatuk azonban véget ért, Bebe pedig 1976-ban megismerte Steven Tylert, az Aerosmith legendás énekesét, akivel volt egy rövid románcuk.

Idővel azonban ennek is vége szakadt, Todd pedig átvette az apa szerepet, és nevére vette Livet. Elhatározta, hogy példamutató apa lesz belőle, és be is tartotta ezt az ígéretét. Bebe egy interjúban mesélt arról, hogy Toddal megegyeztek abban, ő lesz Liv életében az apa, és ha kezdi sejteni, hogy nem a vér szerinti édesapja, 18 éves koráig akkor sem mondják el neki az igazságot.

Felnőttként Liv így beszélt erről: “Nagyon hálás vagyok Toddnak, hogy ő töltötte be az életemben az apaszerepet. Óriási felelősség egy férfi számára, hogy azt mondja: “Tudom, hogy ez a gyerek nem az enyém, mégis én leszek az apja.”

A felfedezés

Livnek végül nem kellett elérnie a 18 éves kort ahhoz, hogy találkozhasson biológiai apjával, hiszen már 8 évesen rájött az igazságra. A híres énekes koncertjén Liv megsejtett valamit, ami szöget ütött a fejébe: ott volt Mia Tyler, Steven Tyler másik lánya is, aki szinte pontosan úgy nézett ki, mint ő. “Az ikertestvéremnek láttam” – mesélte Liv.

Az édesapjával való találkozásról azt mondta: “Nagyon mély kötődést éreztem vele, mikor gyerekként találkoztunk. Először nem tudtam, hogy miért, de elég gyorsan rájöttem.”

A koncert után megkérdezte anyukáját, aki megerősítette a gyanúját. Stevennek azért nem mondta el, hogy van egy lánya, mert úgy gondolta, nem tudna igazi apaként jelen lenni a lánya életében.

Az új kapcsolat a biológiai apával

Ám amint kiderült Liv létezése, Steven próbált kapcsolatot kialakítani a lányával. Elkezdtek egyre több időt együtt tölteni, közben pedig Liv észrevette, hogy nem csupán rokonság van köztük, de szinte egymás tükörképének tűnnek, pedig nem is az apukája mellett nőtt fel.

Egy interjúban így mesélt erről: “Mikor rájöttem, hogy Steven Tyler az apám, az nagyon fontos pillanat volt, szinte spirituális számomra.” Idővel a kapcsolatuk egyre erősebb lett, olyannyira, hogy 1991-ben Liv úgy döntött, felveszi apja vezetéknevét. Még az Aerosmith egyik videoklipjében, a Crazy-ben is szerepelt.

Viszonya nevelőapjával nem változott.

Kapcsolatának alakulása vér szerinti apjával semmilyen hatással nem volt a nevelőapjához fűződő érzelmeire. Egy interjúban elmondta: “Hálás vagyok Toddnak, és nagyon szeretem. Mikor megölel, azt érzem, hogy az apukám ölel meg.”

Kétségtelen, hogy Liv Tyler gyerekkori sztorijából akár filmet is lehetne forgatni. Ennek köszönhetően kapott két fantasztikus apukát, akik megadtak neki minden szeretetet és támogatást, amire egy gyereknek csak szüksége lehet.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here