Rebel Wilson egész karrierje arra épült, hogy túlsúlyos nő volt. Népszerűsége az egekbe repült, mikor a Tökéletes hang című filmben eljátszotta a duci Amy szerepét. Ezután évekig kénytelen volt benne ragadni ebben a karakterben. Tavaly végül eljött a fordulat az életében, most már a saját egészségét a pénz és a hírnév elé képes helyezni.
Rebel Wilson utazása az önismeret és az önszeretet felé sokakat inspirálhat. Talán téged is.

Rebel 2020-at az egészség évének nyilvánította, és meg is tartotta a szavát.

A 2020-as év során a színésznő a szemünk láttára lett egyre karcsúbb. Az év elején elhatározta, hogy törődni fog magával, és az egészség évének kiáltotta ki 2020-at. Rebel elmondta, hogy két évtizedbe telt neki, hogy végre önmagára tudjon összpontosítani és saját magát tegye az első helyre: “20 és 40 éves korom között nem szerettem magam annyira, amennyire kellett volna. Ez 20 év. Nagyon sajnálom, amit magammal tettem, hogy nem szerettem magam kellőképpen.”

Rebel megosztotta, hogy elérte az ideális testsúlyt, és elmondta azt is, pontosan mi segített neki abban, hogy fizikailag és mentálisan is egészséges legyen.

1. Leásott az egészségtelen életmódja gyökeréig.

A fogyáshoz mindig szükséges egy bizonyos mentális állapot, amit nem lehet elérni, ha nem vagy tisztában azzal, mi áll az étellel kialakult egészségtelen kapcsolatod hátterében. Rebel pontosan tudta, mi ez az ok: “Azt hiszem, nálam az érzelmi evés volt a legfőbb probléma, és az a stressz, amit átéltem, mikor világszerte ismertté váltam. Ezzel nagyon sok stresszes dolog jár együtt, és én úgy kezeltem ezeket, hogy folyton fánkot ettem.”

2. Kétes diéták helyett kalóriadeficit és sok fehérje.

Wilson nem követett speciális diétát, ennél tartósabb megoldást akart. Rájött, hogy ha a szokásos kalóriabevitelét lefelezi, akkor működni fog a dolog: “A testem nagyon jól reagált a proteinre. A táplálkozásban az egyetlen dolog, amit csináltam, hogy megpróbáltam napi 1500 kalória alatt maradni a testalkatom miatt. Ha fogyni akarok az adott héten, akkor 1500 kalória alatt kell maradnom mindennap.”

3. Az edzés nehéz ügy, de muszáj.

Rebel személyi edzője a magas intenzitású kardioedzést javasolta a színésznőnek a hét legtöbb napjára, de 2 nap súlyzózást is előírt. “Mindennap elég sokat edzettünk együtt.” Ez nagyon kimerítő, de Rebel elkötelezetten csinálta végig.

4. Rebel karrierjének már semmi köze a testsúlyához.

Hogy aggódik-e a színésznő amiatt, hogy most, hogy már nem illik bele a kedves duci lány karakterébe, elveszíti a munkákat? Valójában biztosabb a karrierjében, mint korábban bármikor. Kiszélesítette a látókörét: “Úgy érzem, jobban tudom irányítani a dolgokat. Készíthetek filmeket, és több lehetőségem van a szerepeket illetően, ez pedig csodálatos. Úgy tűnik, minden szépen összeáll.”

5. A mértékletesség a siker kulcsa.

Rebel reálisan látja a testsúlyát, és tudja, hogy az éhezés nem kifizetődő. “Hogy például ehetek-e egy hamburgert? Semmi sem tilos. Bemegyek, és kérek egy hamburgert, de csak a felét eszem meg annak, amit korábban szoktam. Így ehetek hamburgert, még valamennyi sült krumplit is, és jól érzem magam.”

6. A szám, amit a mérleg mutat, nem számít.

Bár a kalóriákat számolgatja, azzal nem foglalkozik, hogy hány kiló éppen. Számára ez csupán jelzőszám, ami mutatja, hogy jó úton halad. De sokkal fontosabb az, hogy hogyan érzi magát: “Nem szabad, hogy ez a mérleg által mutatott számról szóljon, mert nem az a lényege. Ennek a lényege az, hogy egészségtelen dolgokat műveltem a testemmel, ezen akartam változtatni és egészségesebbé válni.”

7. Magáért, nem pedig egy férfiért teszi.

A sikeres fogyást tanúsító fotók mellett Rebel elkezdett megosztani olyan képeket is, amelyeken együtt látható jóképű párjával. De egyből cáfolja azokat a spekulációkat, miszerint a férfiért csinálja az egészet: “Már azelőtt randiztunk, hogy elkezdtem volna fogyni. Lányok, ez bizonyítja, hogy nem kell egy bizonyos testsúly ahhoz, hogy párra találjatok.” Ez szintén mutatja, hogy Rebel tisztában van a prioritásaival, és soha többé nem fog meghátrálni.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét