David Burtka és férje, Neil Patrick Harris között rengeteg a hasonlóság. Közel egyforma magasak, ugyanannyi kilót nyomnak, egyforma alkatúak, még a cipőméretük is ugyanaz. Bár nagyon hasonlítanak, tudják, hogy a jó házassághoz és egy 4 fős család működéséhez ennél több kell.
A boldog házassághoz nem vezet rövidebb út. Ez két ember munkájának az eredménye, hosszú távon csakis így lehet sikeres egy házasság.

Tiszta véletlen volt a megismerkedésük.

Neil legelőször 2000-ben pillantotta meg jövendőbelijét New Yorkban, egy utcasarkon. Barátjához, Kate-hez sietett, akivel ott volt David is. Azt hitte, Burtka a lány párja, ezért rögtön ki is fejezte Kate-nek az elismerését azzal, hogy “Ezt ügyesen csináltad!”

Rövid csevej után kiderült, David meleg. Akkoriban barátja is volt, de az univerzum úgy akarta, hogy ők ketten együtt legyenek, ezért úgy rendezte a dolgokat, hogy megtalálják az egymáshoz vezető utat.

Neil és David többször is egymásba botlottak, de az első igazi, tervezett találkozásuk akkor volt, amikor együtt nézték meg az American Idol egyik adását. Neil le sem tudta venni a szemét Davidről, ugyanakkor nem akart belezavarni a kapcsolatába, ezért csak abban tudott bízni, hogy a sors majd kegyes lesz hozzájuk.

Kapcsolatuk kezdete óta őszinték egymással.

Neil és David először csak barátként találkozgattak, majd amikor David rájött, hogy Neil tetszik neki, véget vetett a kapcsolatának. Egy héttel később megtörtént az első randijuk.

David számára a jövővel kapcsolatban az egyik legfontosabb dolog az volt, hogy gyerekeket akart. Ez alapján akart magának társat választani is. Így már rögtön az első randevún szóba került, hogy Neil szeretne-e gyerekeket. “Ha nem akart volna gyereket, nem lennénk együtt. Mindig is úgy gondoltam, hogy a család az életben a legfontosabb dolog, és mindegy, hogy táncos vagyok, színész vagy szakács, az apaságot tudnám a legjobban csinálni.”

Neilnek és Davidnek kétpetéjű ikergyermekei vannak. Az első évben David egyetlen éjszakát és reggelt sem töltött nélkülük.

A kapcsolatuk bizonyos szempontból az egymás iránti függőségen alapul.

Neil és David minden éjszakát együtt töltöttek. Aztán már napközben is együtt voltak. 3 hónap után úgy döntöttek, összeköltöznek. Rájöttek, hogy nagyon függnek egymástól: legalább naponta 8-szor beszéltek telefonon, és minimum 25 üzenetet írtak egymásnak. Kiderült, hogy náluk ez nagyon jól működik.

“Ő az én mentőövem. Nélküle lélegezni sem tudnék. Ő egy kicsit visszahúzott engem a földre, én pedig előhoztam a vadabb oldalát” – mondta David.

Még akkor is eljárnak párterápiára, amikor minden rendben van közöttük.

Neil és David már 18 éve vannak együtt, bevallják, hogy a kapcsolatuk közel sem tökéletes. David szerint a párterápia segít nekik boldognak maradni. “Párterápiára járunk. Nem azért, mert baj van közöttünk, hanem mert jó beszélgetni egy mediátorral.”

Hiszik, hogy a kapcsolatok idővel változnak, és ők csak sodródnak az árral.

Nem próbálnak meg tökéletes párnak látszani, nem akarnak példaképek lenni a meleg párok számára sem. Bár hiszik, hogy megtalálták a csodálatos kapcsolat titkát. “Próbáljuk szeretetteljes, pozitív módon élni az életünket” – nyilatkozta David.

Neil elismerte, hogy mint minden házasságban, náluk is előfordulnak veszekedések, de ezeket próbálják rövidre zárni és mielőbb túlesni rajtuk. Mióta gyerekeik vannak, nagyon ritkák köztük a nagy veszekedések. “Mi lenne az értelme? Mi hosszú távon vagyunk és leszünk benne ebben a kapcsolatban” – mondta Neil.

Neil számára a kitartás az, ami tartóssá teszi a kapcsolatukat.

A kapcsolatuk első 3 éve volt a nászutas fázis. Azóta viszont rengeteg munkát fektetnek abba, hogy a kapcsolatukat megőrizzék. Amikor Neilt egy interjúban arról kérdezték, mi a hosszú távú kapcsolat titka, azt felelte: “Azt hiszem, a kitartás. Ez nem mindig könnyű, de érte megéri.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here