Sokan őrizzük fantasztikus emlékként gyerekkorunkból az állatkerti látogatásokat. Színes madarak, cuki növényevők, félelmetes ragadozók, melyeket addig csak a tévében láttunk, a szemünk előtt elevenedtek meg. Vannak azonban, akik többet akarnak annál, mint tisztes távolságból nézegetni az állatokat.

A chilei Rancagua városában nyitották meg a Safari Lion Zoo nevű állatkertet, mely a maga nemében az első Latin-Amerikában. Különlegessége, hogy itt nem az állatok vannak ketrecbe zárva, hanem a látogatók. Az állatkert ötletét az a gondolat adta, hogy az emberek az állatokat természetes környezetben is megfigyelhessék, megismerhessék természetes viselkedésüket.

A látogatók egy busz tetején kialakított ketrecben utazva járhatják körbe az állatkertet – biztonságos távolságban az oroszlánoktól. Ez a ketrec az egyetlen dolog, ami elválasztja az embereket a vadállatoktól.

A látogatók friss húst kapnak, hogy odavonzzák a nagymacskák figyelmét. Ha megérzik a hús szagát, gond nélkül felugranak az emberekkel teli busz tetejére, és érdeklődve figyelik az embereket.

Az emberek nem etethetik az állatokat a ketrecen keresztül, de fotókat készíthetnek, és akár meg is érinthetik az oroszlánokat. Ezt azonban csak a legbátrabb látogatók teszik meg, hiszen az állatkert oroszlánjai teljesen szabadnak érzik magukat, viselkedésük így kiszámíthatatlan. Ezt nem szabad elfelejteni!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét