Vannak, akik képesek meglátni a jót másokban, és tudják, mikor van szükség segítő kézre. Ez járt Salma Hayek fejében is, mikor találkozott Penélope Cruzzal Hollywoodban.
Barátságuk történetéből akár film is készülhetne.

Vissza kell utaznunk az 1990-es évekbe, mikor Salma Hayek még az amerikai karrierje legelején járt. Szülőhazájában, Mexikóban már ismert volt, de akkoriban nem volt könnyű Hollywoodban utat törni latin akcentussal.

Penélope Cruz több spanyol sorozatban is szerepelt már, majd rengeteg munkával és kitartással sikerült egy hollywoodi szerepet is elcsípnie. 2 hónapra utazott Hollywoodba az előkészületek miatt. Itt senkit nem ismert, de elhatározta, hogy megveti a lábát a filmek fővárosában.

Cruz megismerkedett Hayekkel, bár ekkor még csak telefonon beszéltek. Mikor Hayek hallotta, hogy Cruz Los Angelesbe megy, gondolkodás nélkül felajánlotta neki a segítségét. A mexikói színésznő pontosan tudta, milyen nehéz és magányos dolog kitaposni egy színésznőnek a saját ösvényét Hollywoodban.

Cruz megérkezett és egy hotelben akart megszállni, de Hayek nemcsak kiment érte a reptérre, hanem azt is mondta neki: “Nem fogsz semmiféle hotelbe menni. Eljössz hozzám. Az elején ez nagyon nehéz, és nagyon magányosnak fogod érezni magad.” Cruz nagyon félt. Később elmesélte, hogy az éjszaka közepén megfogta Hayek kezét, hogy megnyugodjon.

Így találkoztak, és manapság ugyanígy mindenben támogatják egymást. Bár az évtizedek során népszerű és elfoglalt sztárok lettek, egymás iránti érzéseik semmit sem változtak. Azóta is testvéreknek tartják egymást.

Cruz mesélt arról, hogy Hayek mennyire jó barátnője volt és az most is: “Azt mondta nekem: ‘Akarod vagy sem, nem ismersz, de nálam fogsz lakni, mert nem foglak magadra hagyni.’” Majd így folytatta: “Hihetetlen volt, hogy valaki, akit nem is ismerek – csak telefonon beszéltünk korábban –, eljön értem a reptérre, és nem enged hotelbe menni.”

Karrierjük kezdete óta csupán egy filmben, a Las Bandidasban dolgoztak együtt 2006-ban. Ez sem aratott különösebb sikert, de a két színésznőnek mégis örömére szolgált a közös munka.

Barátságuknak egyik szép bizonyítéka volt, mikor 2007-ben, az Oscar-jelöltek bejelentésének ceremóniáján Hayek az egyik jelölésnél megemlítette Cruzt, és kifejezte, hogy mennyire büszke rá.

Nem is lehetne tagadni, hogy a két nő között milyen különleges a kötelék. Reméljük, a jövőben újra látjuk őket együtt szerepelni.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here