A szódabikarbónával számos olyan készítményt helyettesíthetünk, ami tele van káros kémiai anyagokkal, beleértve a sampont és a mosószereket is. Meghatározó tulajdonsága a pH-érték kiegyensúlyozása. Ennek köszönhetően használhatjuk szagok semlegesítésére vagy a mosás hatékonyabbá tételére.

Ez a fehér kis por egyre népszerűbb és egyre könnyebben elérhető háztartási célokra is. Míg korábban csak a sütésnél jutott eszünkbe, hogy elővegyük, addig ma már se szeri, se száma a tippeknek, hogy mi mindenre érdemes felhasználni fantasztikus tulajdonságait. Olcsó, biztonságos és hatékony – ennél több nem is kell!

1. Fokozott izzadás ellen

Ha hajlamos vagy az átlagosnál jobban izzadni, keverj össze vizet és szódabikarbónát olyan arányban, hogy pasztát kapj. Használd a hónaljadon, hogy száraz maradj! Éppen úgy fog hatni, mint bármely más dezodor, csak vegyi anyagok nélkül.

2. Lábfájás ellen

A lábvizedhez adj 3 evőkanál szódabikarbónát. Áztatás közben masszírozd is a lábadat, de teheted a fürdővizedhez is, hogy a tested el tudjon lazulni és a fájdalom megszűnjön.

3. Gyomorfájás és gyomorégés ellen

Ha hatékony savcsökkentőt keresel, a szódabikarbóna lesz a jó választás! 2 teáskanállal keverj el egy pohár hideg vízben és idd meg! Ha rendszeresen szeretnéd alkalmazni, kérd ki orvosod véleményét is!

4. Samponhoz

Adj egy kevés szódabikarbónát a samponodhoz, ezzel nagyban fokozhatod a tisztító hatást. A hajad visszanyeri általa természetes fényét. Ha szódabikarbóna és víz oldatába áztatod a fésűt és a hajkefét, azokról leoldódik a zsír, így a hajad fésülés után nem lesz zsíros.

5. Kéztisztításhoz

Ha a kezed valamitől különösen piszkos lett, dörzsöld be jó alaposan vizes szódabikarbónával. Ezzel eltávolíthatod nemcsak a koszt, de a kellemetlen szagokat is, ráadásul a bőröd finom, puha lesz utána.

6. Edzéshez

A szódabikarbóna felszívja a kemény edzések során az izomban felhalmozódó tejsavat, ezzel késlelteti a fáradtságot és növeli a sportteljesítményt. Hogy ezt elérd, 1 teáskanállal tegyél belőle 1 pohár vízbe és idd edzés előtt!

7. Darázscsípés ellen

A szódabikarbónával enyhíthető a darázs- és méhcsípés okozta fájdalom és gyulladás. Lúgosító hatása semlegesíti a sebben lévő hangyasavat és segít eltávolítani a szennyeződéseket is. Miután eltávolítottad a fullánkot, készíts belőle vízzel pasztát és kend a csípésre!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét