A való életben néha váratlanabb fordulatok vannak, mint a szappanoperákban. A következő történet egy édesanyáról szól, aki azt a döntést hozta, hogy nem megy el 25 éves fia esküvőjére. Most válaszúthoz ért, és nem tudja, mihez kezdjen.

A 25 éves fiam elvett feleségül egy 23 éves lányt, Tinát. Eleinte minden rendben volt. Gyerekük is született, azután a menyem elkezdte emlegetni, hogy a fiam hűtlen. Kiderült, hogy többször is megcsalta őt, és erre a menyemnek még bizonyítéka is volt. Nagyon kínos helyzet volt számomra, mert nem így neveltem a fiamat. Legnagyobb meglepetésemre Tina megbocsátott neki, bár én mondtam neki, hogy ha akar, váljon el tőle. Egy idő múlva a fiam döntött úgy, hogy beadja a válókeresetet, mert talált magának egy másik nőt. Most Tina ott maradt az 1 éves gyerekükkel, és küzd azzal, hogy eltartsa magukat. A fiam felhívott, és meghívott az esküvőjére. Megkérdeztem, miért csalta meg Tinát. Nevetve azt mondta: “Tina nagyszerű, de én még jobbat érdemlek.” Ledöbbentem és dühös lettem, azonnal letettem a telefont.

A fiam esküvőjének napján elmentem Tinához. Egy nagyon kicsi és rozoga szobát bérelt, a baba ott sírt a kanapén, Tina pedig nagyon kimerültnek tűnt. Segítettem neki a házimunkában és vigyáztam a babára. Mondtam neki, hogy pihenjen csak. Vittem neki némi finomságot is.

A fiam felhívott, és kérdezte, hogy a férjemmel együtt hol vagyunk. Azt válaszoltam neki: “Az exfeleségednél. Szörnyű férj vagy és szégyenkezem miattad.” A fiam ideges lett, és azóta nem beszél velünk. Lehet, hogy én reagáltam túl.

Van néhány tippünk, amelyek hasznosak lehetnek ebben a helyzetben.

Beszélj a fiaddal.

Bár nem tetszik neked a fiad viselkedése, valószínűleg nem akarod vele megszakítani a kapcsolatot. Beszélj vele, és hallgasd meg az ő verzióját is a történtekről. Talán a menyed nem mondott el mindent, vagy a fiad nem akart belemenni a részletekbe.

Világosan, de higgadtan fejezd ki, mennyire csalódott vagy. Magyarázd el, hogy ez a viselkedés bántó Tina számára, és mondd el neki, hogy azt várod, vállaljon felelősséget a tetteiért.

Kérd meg, hogy vállaljon felelősséget a gyerekéért.

Tudasd a fiaddal, hogy gondoskodnia kell a gyermekéről. Ez közös felelősség, és helytelen elhagyni a saját gyerekét, még akkor is, ha Tina iránt már nincsenek érzelmei. Biztasd, hogy vegyen részt aktívan a gyermeke életében, mind érzelmileg, mind anyagilag. Te is szánj időt a fiadra és az unokádra, így segíthetsz nekik a kapcsolatuk erősítésében és abban, hogy később szorosabb kötelék alakuljon ki köztük.

Ne hagyd magára Tinát.

Tinával tartsd a kapcsolatot, ha ez neki is megfelel. Ajánld fel a segítségedet és a barátságodat. Tudasd vele, hogy számodra fontos, hogy mi van vele és a gyerekkel. Hálás lesz a segítségedért, hiszen egyedülálló anya.

Kérj bocsánatot, ha szükséges.

Ha úgy érzed, az esküvő napján túl keményen beszéltél a fiaddal, talán bocsánatot szeretnél kérni tőle. Valószínűleg csak a düh mondatta veled azokat a szavakat. Végülis ez különleges nap volt a fiad számára. Magyarázd el a te nézőpontodat és érzéseidet, de ismerd be, hogy a szavaid bántóak lehettek számára.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét