Egy nő az 5 éve tartó kapcsolatában került bajba, és olyan elveszettnek érezte magát, hogy a közösségi médiához fordult tanácsért. Miután a pénz miatt nagyon összeveszett vőlegényével, a nő elbizonytalanodott, vajon tévedett-e, mikor ennyire határozottan kiállt a szeretett férfival szemben.

32 éves vagyok, és egy éve jegyeztük el egymást a 35 éves párommal. 5 éve vagyunk együtt, és 2025 májusára tervezzük az esküvőt.

Sajnos néhány héttel az eljegyzésünk után meghalt a nagymamám. A nagyapámmal ők egész életükben keményen dolgoztak, sikeresek voltak, tanultak és jól fizető állásaik voltak. Fiatal korukban nagyon megfogták a pénzt, így idős korukra nagy vagyont halmoztak fel. Nagyapám egy rendkívül intelligens ember volt, jól bánt a pénzzel, okosan csinálta a befektetéseket, tehát amikor azt mondom, nagy vagyonról van szó, akkor igazán nagy vagyonról van szó.

Nagyanyám nagylelkűen osztotta el a vagyonát a végrendeletében, amit a bátyám, én és három unokatestvérünk örökölt. Még a pénz elosztása után is több ezer dollár jutott belőle mindenkinek. A pontos összeget nem fogom elárulni.

Mikor erről értesültem, elmeséltem a vőlegényemnek, és nagyon örült, jobban, mint hittem volna. Nem foglalkoztam ezzel egészen addig, míg később hallottam, hogy azt mondja a barátainak: “Ki tudom fizetni a hitelkártya-tartozásomat abból a pénzből, haver! Végre megejthetjük azt a nyaralást a srácokkal, amit már 7 éve tervezünk!” – és közben nevetett.

Bementem a szobába, és megkérdeztem, milyen pénzről beszél. Rám nézett, és azt mondta: “Hát a nagymamádéról.”

Nagyon dühös lettem, és mondtam neki, hogy az én engedélyem nélkül abból semmit sem fog költeni, és abból a pénzből biztos nem lesz fiús nyaralás. Ez nem az ő pénze, ezt a nagyanyám hagyta rám, nem pedig rá.

Kiabáltunk mindketten, idegesen hagytam ott. Később a konyhában folytattuk a veszekedést. “Házasok leszünk, te az én anyagi terhem leszel. Minden pénz, amit kapsz, az enyém is. Nagyon önző dolog volt hülyét csinálni belőlem a barátaim előtt, és hamis reményt kelteni bennük a nyaralásról.”

Persze, nem én voltam, aki felvetette a nyaralás ötletét, és hogy én egy anyagi teher vagyok, ahhoz hozzátenném, hogy nagyon jól fizető munkám van, és gyereket sem akarok. Egy szó nélkül ott hagytam, ezt most az egyik barátnőm házából írom.

Azt nem említettem, hogy ez az incidens szó szerint most történt, a barátom azért csak most tudta meg, hogy örököltem, mert eddig én sem tudtam, hogy kapok-e pénzt a többi családtag és a bírósági bonyodalmak miatt.

Rosszul álltam hozzá?

A nő kizárólag támogatást kapott a posztja után.

 • A mostani férjem tudta, hogy örököltem. Soha nem kért tőlem pénzt vagy azt, hogy fizessek valamit neki. Mindig úgy gondoltunk erre a pénzre, mint segítségre, hogy el tudjam kezdeni az életemet.
  Ez a férfi, aki téged tehernek nevez, még annyit sem ér, mint a papír, amire a pénz nyomtatva van. Hogy merészeli azt gondolni, hogy az a pénz az övé lesz, csak azért, mert része az életednek? A döntés a tied, de én biztos elgondolkodnék, hogy ő-e az az ember, akivel egy életen át akarom viselni az anyagi terheket és minden nehézséget. © OneUnderstanding3484 / Reddit
 • Ez a férfi egy gyerek. Végre sor kerülhet a pasis nyaralásra? 35 éves! Talán még van időd lefújni az egészet. Nem az álomesküvőtöket tervezi vagy a házatokat. A saját hitelét akarja belőle kifizetni és elmenni a barátaival. Ez nagyon önző dolog szerintem. © Tx2xAxG / Reddit
 • “Minden pénz, amit te kapsz, az enyém is.” “Te egy anyagi teher vagy.” De neki van hiteltartozása. Az első gondolata, hogy a barátaival megy vakációzni, nem veled. Mikor ezt számonkéred rajta, ellened fordítja a dolgot, és téged tesz bűnbakká, amiért kellemetlen helyzetbe hoztad őt.
  Mikor az emberek megmutatják az igazi arcukat, higgy nekik. Ne légy az áldozata. Csak mert 5 évet töltöttél vele, nem jelenti azt, hogy még egy percet vesztegetned kellene rá. © everellie / Reddit
 • Ha házasok is lennétek, az örökség teljesen külön vagyonnak számít. Az sosem lesz a párodé. Megértem, hogy ideges vagy, mert a párod úgy tekinti a nagyanyád halálát, mint egy örömteli eseményt. © TarzanKitty / Reddit

A kommentelők egy dologban teljesen egyetértettek.

 • Fújd le az esküvőt. Ne menj hozzá ehhez a pasashoz.
  Először is, hogy lehet, hogy hitelkártya-tartozása van, amit nem fizet vissza? Hogy tovább nyújtózkodik, mint ameddig a takarója ér, az egy szokás nála.
  Másodszor, ami az övé, az az övé, és ami a tied, az az övé? Ne már.
  Harmadszor, mi az, hogy téged tehernek tekint a kapcsolatotokban?
  Ez a férfi a nárcizmus minden tünetét mutatja.
  A nagyszüleid utolsó ajándéka neked nemcsak a pénz volt, de az is, hogy megtudd végre, ki ez a férfi igazából. © Myay-4111 / Reddit
 • Megmondta, hogy rád úgy tekint, mint egy teherre, és a pénzt, ami nem is az övé, a haverjaira akarja költeni. Kiabál veled, mert nem örülsz a terveinek. Idióta vagy, ha hozzámész. © CriticalSimple3122 / Reddit
 • Tényleg ehhez a férfihoz akarsz hozzámenni? Ezzel 2 probléma van:
  1. Azt hiszi, övé a pénz.
  2. Azt hiszi, olyasmire költheti, amiben te nem szerepelsz.
  Ez utóbbi a nagyobb gond. © midnightschild / Reddit
A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét