Egy repülőn történt incidens vitákat váltott ki arról a nőről, aki első osztályon foglalt helyét nem volt hajlandó átadni egy gyereknek. Miután erről TikTok-videóban beszámolt, vegyes reakciókat kapott.

Videóját rengetegen látták.

TikTokon posztolt videója 1,7 millió lájkot kapott. A leírásba némi humort is csempészett: “Nekem erre egyértelműen nem a válasz. Te odaadnád a helyedet? Végül találtak megoldást, tehát nem, egyáltalán nem vagyok szörnyű ember. Hozzátenném, a gyerek 13 éves volt.”

Az történt, hogy a légiutas-kísérő megkérte, adja át első osztályon lévő helyét egy gyereknek, hogy az a családja mellett ülhessen. A nő pontosította a történteket: “Tisztázzuk, hogy még beszállás előtt, a beszállókapunál kértek meg. Kérésemre megmutatták az ülésrendet, és nekem nem tetszett az alternatíva. Kedvesek voltak, és azonnal megtalálták a megoldást. A család nem szólt nekem egy szót sem. Azt hiszem, ez inkább a légitársaság célja volt, hogy ők együtt üljenek, nem pedig a család kérése.”

A vélemények megoszlottak.

Különböző nézőpontok hadszínterévé változott a komment szekció, rávilágítva arra, hogy az esetnek több oldala van. Egyesek határozottan támogatták a nő döntését, és hangsúlyozták, hogy a gyermek szüleinek kellett volna jobban odafigyelni az ülések foglalásakor. Valaki megosztotta a saját tapasztalatát: “Anyaként mondom, hogy a szülő felelőssége, hogy előre tervezzen. 1,5 hónapra utaztam Európába egy kisgyerekkel, és senkinek sem kellett átadnia a helyét.”

Mások azonban a gyerekkel és a szülőkkel szimpatizáltak. “Legutóbb, mikor repültem, nem engedték, hogy beszállásig helyet válasszunk magunknak. Egyedül ültették le a 4 éves gyerekemet. Néha ez nem a szülők rossz tervezése miatt fordul elő” – írta valaki. A kommentekben sokan hozták fel személyes élményeiket és nézőpontjukat, és azzal érveltek, hogy nem könnyű gyerekekkel utazni és előre tervezni mindent.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét