Az egyik legjobb saját készítésű dolog, amivel megajándékozhatod az otthonodat! A pihe-puha pom pom szőnyegért mindenki odáig lesz, ezért biztos, hogy több darabot kell majd gyártanod belőle, nemcsak az összes szobába, de a barátaidnak is!

Amire szükséged lesz:
– fonalak
– rácsos szőnyegalátét
– wc papír gurigák
– éles olló

Fonalból minél több különböző textúrájút és vastagságút válassz, főleg ha nagyjából egy színből képzeled el a pompom szőnyeget.

1. Vágd olyan formájúra a szőnyegalátétet, amilyenre a szőnyeget szeretnéd. Hagyhatod négyszögletesen, de készíthetsz belőle kör vagy ovális formát is.

2. A wc papír gurigát lapítsd ki és kezdd el szorosan rátekerni a fonalat. A pom pomok pontosan akkora átmérőjűek lesznek, mint a wc papír guriga szélessége. A gurigát akár egy megfelelő méretű kartonpapírral is helyettesítheted. Igyekezz vastagon feltekerni a fonalat, máskülönben a pom pomok túl soványak lesznek.

3. Ha már elég vastag rétegben tekerted fel a fonalat, bújtass át alatta egy madzagot és szorosan kösd össze középen.

4. Vágd le alul és felül a gurigáról a fonalat, majd a közepére kötött zsinór segítségével erősítsd a szőnyegalátét rácsára.

5. Igazgasd el a fonal szálait úgy, hogy tömör kis gombócot alkossanak.

6. Készítsd el a többi pom pomot is és úgy illeszd őket egymás mellé a szőnyegalátétre, hogy az ne látszódjon ki közöttük.

A szőnyeget elkészült, már csak azt kell kitalálnod, hogy a legközelebbit hova és milyen színekből fogod összeállítani!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét