A Met-gála olyan nagyszabású esemény, ami minden évben lenyűgözi a közönséget, és ami után rengeteget beszélnek a vörös szőnyegen megjelenő hírességekről. Egyesek szélsőségekbe csapnak át, hogy felkészüljenek erre az alkalomra, és a legtökéletesebb formájukat nyújtsák. Lili Reinhart ennek kapcsán őszintén beszélt a testpozitivitással kapcsolatos nézeteiről és arról, mennyire nem ért egyet a hollywoodi szépségmércével. Nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy egyes sztárok milyen messzire képesek elmenni a szépség érdekében.

Lili a közösségi médiában fejtette ki határozott véleményét.

Karakteres, határozott stílusában fejtette ki véleményét Reinhart, a Riverdale sztárja, aki megkérdőjelezi a filmipar által képviselt, hagyományos eszméket és elvárásokat az ideálokkal kapcsolatban. “Olyan embereket dicsér és jutalmaz, akiknek olyan karcsú derekuk van, amilyen nekem sosem lesz.”

A 2022-es Met-gála után élesen kritizálta az extrém lépéseket, melyekhez egyes sztárok folyamodnak csak azért, hogy jól mutassanak a ruhájukban. Reinhart határozottan ellenzi azt az álláspontot, hogy a jó közérzetet fel kell áldozni a vörös szőnyegen való megjelenés érdekében.

A színésznő nehezen fogadta el önmagát.

Instagramon Reinhart általában nem posztol dühös tartalmakat, de ezúttal elárulta, mennyire haragszik az iparág működési normái miatt. Nem ez volt az első alkalom, hogy a színésznő a testképpel kapcsolatos aggodalmakkal foglalkozik.

Korábban maga is küzdött az önelfogadással, belső vívódását egy évvel ezelőtt osztotta meg Instagramon, hogy azokhoz szóljon, akik hasonlóan éreznek.

Önértékelésére egyértelműen hatással voltak a hollywoodi szépségeszmék, ez pedig ahhoz vezetett, hogy képtelen volt elfogadni a saját testét. Reinhart mostanra azonban rájött, hogy a teste szeretetet és csodálatot érdemel, legyen bármilyen méretű vagy formájú, háttérbe szorítva az ipar által támasztott, teljesen életszerűtlen elvárásokat.

Arra szeretne inspirálni másokat, hogy érezzék jól magukat a saját bőrükben.

Platformján szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy törjünk ki a társadalmi elvárások korlátai közül. Reinhart emlékezteti a követőit, hogy nincs olyan, hogy “bikinitest”: “Nincs szükséged lapos hasra vagy tökéletesen formás hasra ahhoz, hogy felvehess egy rövid felsőt.”

A színésznő arra bátorít mindenkit, hogy érezzék jól magukat a bőrükben, kiváltságos helyzetét arra használja fel, hogy erősítse az öntudatosságot és az együttérzést a kinézettel kapcsolatban.

Olyan társadalomban élünk, ami tele van elvárásokkal, a nyomást, hogy ennek meg kell felelni, Reinhart is érzi. Úgy véli, ezeket az elvárásokat mások támasztják azért, hogy irreális ideálokat kényszerítsenek a fiatal nőkre. Véleménye szerint ideje, hogy megváltoztassuk az önmagunkról és másokról alkotott képünket, megkérdőjelezzük a társadalmi normákat, és elfogadjuk a tökéletlenségünket.

“Fiatalabb koromban szoktam nézegetni a magazinok címlapjait. Látni akartam, mi van mögötte, látni akartam a hibákat. Mindenki látni akarja a hibákat a másik emberen. Mert a saját bizonytalanságunk tükrét akarjuk látni bennük.”

Reinhart elmondta, hogy fiatalabb éveiben nagy hatással voltak a magazinok címlapjai a szépséggel kapcsolatos nézeteire. Ma már támogatja a hibák elfogadását, és arra buzdítja a nőket, hogy fogadják el és értékeljék egyedi szépségüket, legyen szó a pattanásokról, a hegekről, a narancsbőrről vagy a kerekebb formákról.

Az irreális normákat elutasítva arra ösztönzi a nőket, hogy értékeljék tökéletlen szépségüket: “Tökéletlenül gyönyörűek vagyunk” – mondta.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét