Egy kellemes őszi séta alkalmával összegyűjtheted a legfőbb hozzávalókat, a lehullott, színes faleveleket. Ezenkívül már csak egy üvegtálra és dekupázs ragasztóra lesz szükséged ahhoz, hogy megalkosd az őszi otthon kétségkívül legszebb díszét, a falevelekből készült tálat.

Bőséggel gyűjtögess levelet és lehetőleg minél nagyobbakat. Mivel az őszi levelek a szivárvány szinte összes színében pompáznak, egyéni választásod kérdése, hogy egyfajta árnyalatból vagy minél tarkábban álmodod meg az egyedi táladat.

Hozzávalók:
– 15-20 nagy méretű falevél (vigyázz, hogy ne legyenek túl szárazak, hogy jól bírják a ragasztást)
– üvegtál sablonnak
– dekupázs ragasztó
– olajszóró spray
– műanyag fólia

Az üvegtál fog sablonként szolgálni, azaz olyat válassz, aminek a formáját viszont szeretnéd látni a levéltáladban. Kend le olajjal a tálat, majd szorosan burkold be fóliával. Végy egy levelet, fektesd rá a fóliázott tálra és kend be dekupázsragasztóval 1-2 rétegben. Az összes levelet ilyen módon ragaszd a tálra, ha végeztél, kend át őket még egy réteg ragasztóval. Ha végeztél, egy egész éjszakán át hagyd száradni, majd másnap óvatosan vedd le a sablonról. Mivel a levelek könnyen rongálódnak, inkább csak dekorációnak, mintsem tárolónak használd a levéltálat!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét