A társadalmi normák folyamatosan változnak, ma már sok olyan dolog elfogadottnak számít, amire régen rosszallóan tekintettek. Például a nagy korkülönbség egy kapcsolatban vagy házasságban komoly akadálynak számított. Szintén elfogadhatatlan volt elválni, többször házasodni. Patrick Stewart és felesége példája is bizonyítja, hogy ez az egész csupán előítélet volt, hiszen az igaz szerelem mindig utat tör magának.
Gyönyörű szerelmi történet következik.

Sir Patrick Stewart.

1940. július 13-án született a West Yorkshire-i Mirfieldben, Angliában. Legismertebb alakítása Jean-Luc Picard kapitány a Star Trek: Az új nemzedék című filmben, illetve Xavier professzor karaktere az X-Men-filmekben.

Stewart tehetséges színész, nemcsak a filmvásznon, de színpadon és a szinkronizálásban is. 2001-ben II. Erzsébet királynő a Brit Birodalom Rendjének kitüntetését adományozta neki, 2010-ben pedig lovaggá ütötte.

Már házas volt, mielőtt megismerte élete párját.

1966-ban vette feleségül Sheila Falconer színésznőt, akivel 24 éven át éltek együtt. 2 közös gyermekük született, Sophie és Daniel Stewart. Lánya ritkán szerepel a kamerák előtt, de fiát láthattuk néhány sorozatban. 1990-ben Patrick és Sheila elváltak, a színész ezen nehezen lendült túl.

10 évvel később újra megházasodott, ezúttal a producer Wendy Neusst vette feleségül, akivel a Star Trek: Az új nemzedék forgatásán ismerkedett meg. Sajnos a házasságuk csak 3 évet élt meg. Ezután a színésznek volt még egy kapcsolata, de ezúttal nem állt az oltár elé.

Ki az a Sunny Ozell?

Sunny Ozell nevadai származású jazzénekes és zeneszerző. 1978. december 23-án született, zeneszerető családban nevelkedett, így már korán megismerkedett ezzel a világgal. Akkor talált igazán önmagára, miután New Yorkban debütált.

Véletlenül találkoztak.

2008-ban egy közös barátjuk révén találkoztak. Patrick ekkor már közel járt a 70-hez, Sunny pedig 30 éves volt. A színész a Macbeth című darabban játszott Brooklynban, az énekesnő pedig pincérként dolgozott egy közeli étteremben. Itt találkoztak először.

Patrick egy interjúban mesélt arról, hogy az első találkozásukkor Sunny azt mondta neki, alig várja, hogy láthassa őt játszani a darabban. De jegyet már nem lehetett kapni az előadásra, ezért Patrick megadta neki a telefonszámát, és kérte, hogy hívja fel. A darabot szerencsére a Broadwayn is előadták, így Sunny már tudott jegyet szerezni rá.

Évekkel később egy interjúban a színész azt mondta, eredetileg nem voltak romantikus szándékai, és ez volt életében az első alkalom, hogy megadta a számát egy nőnek.

Szerelem bontakozott ki köztük.

Az első randevú elég szokatlan volt. Akkor történt, amikor Sunny elment megnézni a darabot. Lenyűgözte Stewart előadása, ami után haza akart menni, de végül egy közös vacsora lett belőle a színésszel. Akkor kezdődött a varázslat.

Patrick így mesélt erről: “Úgy éreztem, egy igazán kedves, intelligens, érdekes és gyönyörű nővel beszélgetek. Ritka, hogy ez mind megvan valakiben.”

“A zene a kezdetektől szerepet játszott ebben. A zenei tudásom sokat javult, mióta ismerem Sunnyt.”

Patrick eleinte nem tudta, hogy Sunny énekesnő.

Miután már néhány hete találkozgattak, Sunny meghívta Patricket az egyik fellépésére. A színész elmesélte, hogy nagy hatással volt rá, amit látott: “A The Tennessee Waltz-ot énekelte. Gyönyörű volt. Még sosem hallottam így énekelni. A hatása alá kerültem.”

“A tehetség nagyon vonzó. Nem számít, hogy az ember hogyan néz ki. Amikor hallasz egy csodálatos zenét, a vonzódásnak nem tudsz ellenállni.”

5 év után döntöttek úgy, hogy hivatalossá teszik a kapcsolatukat.

Sir Patrick Stewart 2013 szeptemberében vette feleségül Sunny Ozellt a Tahoe-tó partján, Nevadában. A színész ezt a Twitteren újságolta el egy fotóval, amelyen ketten láthatók az újdonsült feleségével. A képhez ennyit írt: “Igen, összeházasodtunk.”

Sir Patrick Stewart legjobb barátja, Sir Ian McKellen vezényelte le a pár esküvőjét. De nem volt egyszerű.

Stewart elmesélte, hogy miután Ian megkapta az engedélyt, rájöttek, hogy nem adhatja őket össze Kalifornia államon kívül. Improvizálniuk kellett, így elmentek egy mexikói étterembe, itt házasodtak össze először és hivatalosan.

A koruk nem számít.

Patrick 38 évvel idősebb a feleségénél, de – ahogyan ő mondta – ez teljesen irreleváns a kapcsolatuk szempontjából. “Neki fiatal a lelke, én meg egy nagymama típusú személyiség vagyok, aki folyton gondoskodik, ezzel át is hidaltuk a szakadékot. Nem is kerül szóba köztünk túl gyakran” – mondta Sunny.

Együtt néztek szembe a nehézségekkel.

Sunny elmesélte, hogy a legnagyobb kihívást a kapcsolatukban az jelentette számára, amikor találkozott Patrick elő első feleségétől, Sheila Falconertől született gyermekeivel. “Óvatosnak kellett lennem, nem akartam erőltetni, de nagyon kedvesek voltak.”

Eleinte Sunny édesapja nem támogatta a kapcsolatukat, végül azonban áldását adta, és Patrickkel jó barátok lettek. Patrick elmesélte, hogy apósa “fiamnak” szólítja őt, pedig 5 évvel fiatalabb nála.

Van közös szenvedélyük.

2016-ban Patrick és Sunny elkezdték biztatni a követőiket, hogy fogadjanak örökbe kutyákat, főleg mentett és menhelyi pitbullokat. A céljuk az volt, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy ez a kutyafajta nem veszélyes, ahogyan azt a legtöbben gondolják. Éppen úgy vágyik szeretetre és törődésre, mint bármelyik másik kutya.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here