Ők ketten a show-biznisz ikonikus párja voltak. Nemcsak a kamera előtt nyújtottak különlegeset, de szerelmük története is egészen hihetetlen. Paul Newman és Joanne Woodward 50 évig voltak házasok, ez pedig egy olyan világban, ahol a szerelem eléggé gyorsan múló dolog, még inkább példaértékű.
Az ő történetüket szeretnénk bemutatni.

A megismerkedés

Paul 1925-ben született, Joanne 1930-ban. Közös történetük akkor kezdődött, mikor Woodward ügynöke bemutatta őket egymásnak. Az akkor még ismeretlen, fiatal színésszel, Paul Newmannel később együtt is dolgoztak az 1953-ban bemutatott Picnic című színdarabban, mely Newman debütálása volt a Broadwayn.

Bár a legelső pillanattól vonzódtak egymáshoz, Newman ekkor még Jackie White férje volt, ezért barátságon kívül több nem lehetett köztük. Mindkettőjük karrierje kezdett beindulni, Newman a Valaki odafönt című filmben kapott szerepet 1956-ban, Woodward pedig az Éva három arca című film főszerepét játszhatta el 1957-ben.

Újbóli találkozás

Néhány évvel a megismerkedésük után, 1957-ben újra találkoztak, mégpedig a Hosszú, forró nyár című film forgatásán, amelyben mindketten főszerepet kaptak. A kettejük közti kémiát már tagadni sem lehetett volna, sem a kamerák előtt, sem a kulisszák mögött. Valójában ez vezetett ahhoz, hogy Newman elvált akkori feleségétől, hogy elvehesse Woodwardot. Az esküvőt 1958-ban tartották Las Vegasban, nászútra pedig Angliába mentek.

Élet az esküvő után

A pár boldogsága nem ért véget az esküvő után sem. 3 lányuk született, a következő években további filmeket forgattak, a Párizs bluesban 1961-ben, a Mr. és Mrs. Bridge-ben pedig 1990-ben szerepeltek együtt. Newman új szenvedélye a rendezés lett, 1968-ban a Rachel, Rachel című filmjében feleségére osztotta a főszerepet, akit ezért Oscar-díjra is jelöltek.

Felesége támogatásának köszönhetően Newman egy barátjával együtt 2005-ben alapítványt hozott létre, amellyel jótékonysági és oktatási szervezeteket támogattak. Newman időközben autóversenyzőként is sikereket ért el.

A boldog házasságuk titka

Egy interjúban Joanne Woodward azt mondta, hogy számára Newman vonzó és szexi volt ugyan, de nem ezek voltak a legfontosabb tényezők. “Ha valaki meg tud nevettetni, ott kibontakozhat igazi szerelem. Ő pedig nagyon meg tudott nevettetni engem.”

Paul is elismerően beszélt feleségéről. Csodálta mindazt, amit tett, amit elért és hogy folyamatosan arra törekedett, hogy a világ a legjobbat lássa benne. Emellett támogatta Newmant minden ötletében, amit csak kitalált.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here