Vannak kutyák, akik azonnal meghódítják a közösségi oldalakat gyönyörű bundájukkal vagy magával ragadó tekintetükkel. Peggy azzal került a figyelem középpontjába, hogy őt választották Britannia legcsúnyább kutyájának. A gazdái azonban büszkék rá, és el nem cserélnék őt semmiért.

Gondolkodtak rajta, hogy örökbe fogadják-e.

Peggy élete nem indult egyszerűen. A kínai meztelen kutya és mopsz keverék volt az utolsó, akit a véletlenszerűen született alomból örökbe fogadtak. Kinézete sokkolta az embereket. Más kiskutyákkal ellentétben alig volt szőr a testén, és kilógott a nyelve a szájából.

Végre megtalálta a gazdiját, aki úgy szereti, ahogyan van.

Holly 2018-ban pillantotta meg Peggyt, és egyből beleszeretett. “Ahogy a szemébe néztünk, rögtön megszerettük. Sajnáltam szegényt, ott ült egyedül, szőr nélkül, kilógó nyelvvel… Tudtam, hogy őt senki nem fogja akarni” – mondta. Szerencsére Peggy egészséges, a nyelve sem az evésben, sem az ivásban nem akadályozza.

Megnyerte a Nagy-Britannia legcsúnyább kutyája címet, de a szépség nem csak a kinézeten múlik.

Holly, a kétgyermekes édesanya elmesélte, hogy idősebb gyermeke eleinte tartott kissé Peggytől. De mióta megnyerte a versenyt és sztár lett, minden fenntartása elszállt. A család benevezte Peggyt a versenyre, ahogyan azt sokan javasolták is nekik, hiszen úgy látták, jó esélye van a győzelemre.

Igazuk volt, a verseny győztesének Peggyt választották. Több száz jelentkezőből végül 7 kutya között dőlt el a verseny. A szervezők az eseményt azzal a céllal szervezték, hogy azokat a kutyákat is ünnepeljék, akikre kinézetük miatt jóval kevesebb figyelem jut.

Peggy nem csak az első helyet, de sokak szívét is elnyerte.

Sokan beleszerettek Peggybe, igazi sztár lett belőle. “Annak ellenére, hogy ezt a címet megnyerte, számunkra ő kívül-belül gyönyörű, és a világért sem cserélnénk el” – mondta Holly, aki szerint Peggy a legkedvesebb és legszeretőbb kutya a világon. Jó látni, hogy egy senki által nem akart kutyából egy világszerte szeretett kutya vált.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét