Ha nem is vagy jártas a földrajzban, azt akkor is tudod, hogy az Antarktisz egy jeges kontinens, ami nem alkalmas arra, hogy éljünk rajta. Úgy tűnik azonban, hogy felfedeztek egy piramist, ami nagyon érdekes méretekkel rendelkezik. És ez még nem minden!

A tudósok egy hegyhez hasonló képződményt fedeztek fel az Antarktisz jege alatt, aminek formája egy piramisra emlékeztet.

Nagy érdeklődést keltett az Antarktisz Ellsworth-hegyvonulatának déli részéről készült műholdfelvételeken látható, piramis alakú képződmény. Bár nagyon cukik, a pingvinek nem az építészeti tehetségükről ismertek, így ennek az érdekes szerkezetnek az eredet továbbra is rejtély.

A világ legnagyobb opál mátrixa.

2011-ben jelentős felfedezést tettek Dél-Ausztrália opálmezőin, megtalálták a világ legnagyobb opál mátrixát. Ennek a különleges kőnek a súlya kb. 11 kg (kb. 55.000 karát) és színtiszta opálból van. A neves dizájner, Stuart Hughes és társai voltak azok a szerencsések, akik rábukkantak a drágakőre.

Elképesztő mérete és ritka szépsége miatt a kő értékét 1 millió dollárra becsülik, ami jól mutatja különleges helyét a drágakövek között.

Staffordhshire-i kincs a hátsó udvarban.

2009. július 5-én Terry Herbert, angol farmer az öreg fémdetektorával sétált a háza közelében, és egy gyűrűt keresett, amit a lánya vesztett el. Helyette viszont kincset talált. 1500 db arany és ezüst tárgyra bukkant a 7. századból. A kincs súlya 7,5 kg, becsült értéke pedig több mint 5 millió dollár.

Mivel a kincs az állam tulajdonát képezi, a férfi csupán az értékének a felét kapta meg jutalomként… De biztos, hogy ezzel is elégedett volt.

Kincsek egy régi székben.

A skóciai Biggarban egy pár 5 fontért vásárolt egy régi széket. A padlásukon tartották évekig és hozzá sem nyúltak.

6 évvel később azonban Mr. Milner-Brown végre úgy döntött, nekiáll felújítani a széket. Amint leszedte róla a kárpitot, elképesztő felfedezést tett. Belül értékes gyémánt ékszerek rejtőztek.

Úgy döntött, titokban tartja a dolgot, és meglepte feleségét az egyik drágakővel, melyből gyönyörű gyűrűt és fülbevalót csináltatott.

Csak 2016-ban tárta fel titkát felesége előtt, akivel szakemberhez fordultak felmérni a kincsek valódi értékét. Örömükre az ékszereket elképesztő összegre, kb. 5000 fontra becsülték, ami elképesztő szerencsévé változtatta az olcsó székvásárlást.

Padláson talált pénz.

Miközben Josh Ferrin egy nap a műhelyében dolgozott Utah államban, elképesztő felfedezést tett. Egy szőnyeg ragadta meg a figyelmét, ami a mennyezetből kandikált kifelé. Úrrá lett rajta a kíváncsiság, és megrángatta a szőnyeget, ami felfedett egy padláshoz vezető panelt. Kinyitotta a panelt, ahol egy fém tartályt talált. Óvatosan kinyitotta, és megdöbbenéssel látta, hogy madzaggal átkötött pénztekercsek rejtőznek odabent.

De ez még csak a kezdet volt. Amint Josh tovább kutatott, rájött, hogy nem csak egy, de 7 pénzzel teli doboz van. A dobozok mellett két fekete szemeteszsákot is talált – tele pénzzel. A teljes összeg nagyjából 45.000 dollárt tett ki.

A tetemes összeg ellenére Josh úgy tartotta helyesnek, ha a pénzt visszajuttatja az eredeti tulajdonosának. Kutatásba kezdett, és végül megtalálta a ház korábbi lakóit. Az előző tulajdonosok megdöbbentek, szinte sokkolta őket a hír.

Elmondták, hogy nemrég örökölték a házat, és úgy vélik, az édesapjuk rejthette el a pénzt. Josh becsületes tette sokat jelentett a család számára, hálásak voltak, hogy visszajuttatta nekik édesapjuk elrejtett vagyonát.

Kincs a zongorában.

A 61 éves Martin Backhouse-t a Bishop’s Castle Community College középiskolába hívták, hogy hangoljon fel egy zongorát, amit a Hemmings család ajándékozott az iskolának.

Munka közben 7 tasakot talált a billentyűk alatt, melyekben viktoriánus korból származó érmék voltak. A szakértők az értéküket 640.000 dollárra becsülték.

Nem tisztázott, hogy ki és mikor rejtette el az érméket. Martin jutalmat kapott, de a zongorát 33 éven át birtokló család nem tudott a kincsről és lemaradt a jutalomról.

Arany ház.

Egy francia férfi örökölt egy házat Normandiában, és benne egy székben elrejtve, egy whiskey-s dobozban aranyérméket és aranyrudakat talált. Ezek teljes értéke kb. 3,7 millió dollár, de 45% örökösödési adót kellett fizetnie utánuk.

5,5 kg-os aranyrög.

Az ausztrál Ballaratban egy amatőr aranyásó sétált a parton, mikor egy tárgyra bukkant a homokban. Először egy autó darabjának hitte, de úgy döntött, tovább kutat, és legnagyobb megdöbbenésére színtiszta aranyat talált. Ahogy ásott, az aranyrög mind nagyobb és nagyobb lett.

Rendkívüli felfedezését az aranyásó elvitte a becsüshöz, aki megállapította, hogy a súlya elképesztő 5,5 kg. Kiderült, hogy ez az egyik legnagyobb aranyrög, amit valaha találtak a környéken.

Értékét 300.000 dollárra becsülték, ami bőven fedezte a fémdetektor és az egyéb felszerelések költségeit. A lelkes aranyásó szerencsésen meggazdagodott.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét