A 40 éves Priyanka Chopra Malti Marie édesanyja, ő az első gyermekük férjével, Nick Jonasszal. De a színésznő-producer elmesélte, hogy a 30-as évei elején hozott döntésének köszönheti, hogy anyává vált. Egy podcast interjúban Chopra arról beszélt, hogy lefagyasztatta a petéit, és hogy ez mekkora szabadságot és hatalmat adott neki a saját élete felett.

Chopra elhatározta, hogy lefagyasztatja a petesejtjeit, miután szülész-nőgyógyász anyukája erre biztatta.

A Miss World cím tulajdonosa bevallotta, szorongás töltötte el amiatt, hogy 35 éves és gyerekeket akart.

“Még azzal az emberrel sem találkoztam, akitől gyereket akartam volna” – mondta Chopra. Édesanyja tanácsolta, hogy fagyassza le a petesejtjeit. “35 voltam, anyukám szülész-nőgyógyász, és azt mondta, 36 évesen tegyen meg.” Chopra a karrierjét is figyelembe vette az ütemezésnél.

A közte és Nick Jonas között lévő 10 év korkülönbség miatt abban sem volt biztos, hogy a 20-as éveiben járó párja készen áll a családalapításra. “Mindig tudtam, hogy akarok gyerekeket, ez volt a legfőbb oka, hogy akkoriban nem akartam randizni Nickkel – magyarázta. – De mindig akartam gyerekeket. Imádom a gyerekeket.”

A pete lefagyasztása az egyik módja a női termékenység megőrzésének.

A pete lefagyasztásának folyamata során orvosi eljárás keretében összegyűjtik a petéket, majd egy folyékony nitrogént tartalmazó tartályban őrzik őket. Amikor a nő készen áll felhasználni őket, a petéket felolvasztják és megtermékenyítik a terhességhez.

A szakemberek szerint a peték száma és minősége 37 éves kortól hanyatlik. A peték 40 éves kor előtt történő lefagyasztása növeli a sikeres teherbeesés esélyét. Ez a procedúra azonban költséges lehet. 8-14.000 dollárba is kerülhet, beleértve az orvosi díjakat, a gyógyszereket és a tárolás díját is.

Chopra és Jonas első gyermeke béranya által született.

2022-ben a pár bemutatta lányát, Malti Marie-t. A bejelentés után kaptak néhány kritikát, amiért béranya által jött világra a gyermekük, de Chopra megvédte a családját.

“Orvosi komplikációim voltak – mondta. – A béranya szükséges lépés volt, és nagyon hálás vagyok, hogy olyan helyzetben voltam, hogy ezt megtehettem. A béranyánk fantasztikus volt, kedves, aranyos, vicces, és 6 hónapon át óvta a mi értékes kis ajándékunkat.” Chopra és Jonas is élvezik, hogy az imádni való Malti szülei lehetnek, gyakran osztanak meg fotókat a családi pillanataikról a közösségi oldalakon.

Chopra a fiatalabb barátait is arra biztatja, hogy fagyasztassák le a petesejtjeiket – “A biológiai óra létezik.”

“35 éves kor után sokkal nehezebb teherbe esni, kihordani és minden. Főleg azoknak, akik egész életükben dolgoztak” – mondta a színésznő a podcastban.

“Óriási szabadságot érzek. A 30-as éveim elején tettem meg. Haladhattam tovább az ambícióim felé, hogy elérjem, amit akartam. A karrieremben el akartam jutni egy bizonyos szintre.”

A költségekkel kapcsolatban Chopra így fogalmazott: “Azt mondom az embereknek, minden hónapban pénzt spórolsz, hogy autót vegyél. Tedd meg karácsonyra. Ez a legjobb ajándék, amit magadnak adhatsz, mert megfosztod a hatalmától a biológiai órát, és addig dolgozhatsz, amíg akarsz. A petéid pedig ugyanolyan fiatalok maradnak, mint amikor lefagyasztottad őket” – tette hozzá.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét