Megpróbálkozhatsz százféle fogyókúrával, ha bizonyos lépéseket nem jól csinálsz, nem fogod elérni a céljaidat. A profi testedzők és a táplálkozási szakértők pontosan tudják, hol lehet elkövetni a legnagyobb hibákat a fogyókúrában. Lehet, hogy eddig elhallgatták előled, de most minden titkukra fény derül!

1. Ne érkezz az edzésre a következő állapotokban: üres gyomorral, megfázásból/gyomorrontásból kifelé lábalva, kevés alvás után.
Csak pazarlod az idődet, ha így jelensz meg az edzésen, hiszen testednek nincs elég energiája és nincs kellően hidratálva ahhoz, hogy dolgozni tudjon.

2. Hogy felturbózd az anyagcserédet, válts intervallum edzésre! Egy nemrégiben készült tanulmányból kiderült, hogy azok a nők, akik 20 percen át intenzív tempóban kerékpároztak, háromszor több zsírt vesztettek, mint azok, akik lassú és egyenletes tempóban 40 percen át tekertek.

3. Amikor edzés közben elérsz arra a pontra, mikor úgy érzed, nem bírod tovább, képzeld el, hogy az edződ ott áll melletted és biztat! Tudományos bizonyíték van rá, hogy az ösztönzés nagyban javítja a teljesítményt.

4. Ha délután már feladni készülsz az addigi kitartásodat és valami rágcsálnivaló után nyúlnál, csillapítsd az éhségedet vízzel! A délután természetes módon bekövetkező energiacsökkenés oka a könnyű ebéd, az enyhe kiszáradás, a vashiány vagy a késő délelőtti kávézás is lehet. Mielőtt egy cukrászda vagy a hűtő felé vennéd az irányt, igyál egy pohár vizet, ami javítja a vérkeringést és eltelíti a gyomrot.

5. A fülfertőzés és az elhízás között kapcsolat áll fenn. Kutatók rájöttek, hogy azok, akik gyakran szenvedtek életük során fülfertőzésben, kétszeres eséllyel válnak elhízottakká 35 éves koruk felett. Ennek oka, hogy a fertőzés károsíthatja a középfülön áthaladó ízlelő ideget. A fülfertőzésben szenvedők jobban szerették az édeset és a zsíros ételeket, így könnyebben szedtek fel plusz súlyt.

6. Edzés közben jobban jársz, ha nem a gyakorlatra koncentrálsz. Persze, arra figyelj, hogy a mozdulatot helyesen hajtsd végre, de az eszed ne azon járjon, hogy hány sorozat van még vissza belőle. Bátran kalandozz el és találj egy számodra érdekes témát, amin elgondolkozhatsz. Észre sem fogod venni és máris az edzés végére értél.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét