Pumuckl egy póni, aki kisebb egy átlagos kutyánál is. Terápiás állatként csak beugrik gazdija kocsijába, és már mennek is időseket látogatni. Pumuckl egy shetland póni, így csupán 50,8 cm magas, és ezzel feltehetően a világ legkisebb lova.

Neve hamarosan bekerülhet a Guinness Rekordok Könyvébe.

Pumuckl, a terápiás póni valószínűleg megkapja a Világ legkisebb lova megtisztelő címet a Guinness Rekordok Könyvében. Még egy évet várnia kell, mivel most még csak 3 éves.

Családja nem számított rá, hogy ennyire kicsi marad.

Carola Weidemann és családja egy nagy farmon él a németországi Breckerfeldben 2 kutyával, lovakkal és néhány shetland pónival. Amikor 2021-ben megvásárolták Pumucklt, arra számítottak, hogy ugyanolyan magas lesz, mint a többi póni, kb. 70 cm-es. Ám Pumuckl megállt a növésben, csupán 50 cm magas lett.

Mérete miatt sok előnyt élvez otthon.

Egy átlagos shetland póni súlya 120 kg, ezzel szemben Pumuckl csupán 35 kg-ot nyom. Kisebb, mint Carola kutyái. Beengedik a házba is, reggelijét a konyhában fogyaszthatja el. Amikor az idősotthonok látogatására indulnak, Pumuckl egy rámpa segítségével száll be az autóba, Widemann pedig becsatolja biztonsági övvel.

A Guinness Rekordok Könyvébe való felvétel.

Pumuckl gazdája, Carola elmondta, hogy számukra a póni mindig is különleges volt. Az egyik látogató vetette fel az ötletet, hogy meg kellene próbálniuk hivatalosan is rekorderré tenni Pumucklt, hiszen a világ legkisebb pónija jelenleg 56,7 cm magas, Pumuckl pedig csak 50.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét