Kevesebb mint 3 évvel ezelőtt Quaden Bayles édesanyja szívszorító videót posztolt a síró fiáról, akit az osztálytársai folyton gúnyoltak. A kis Quaden akkor még nem tudta, hogy az élete mekkorát fog változni. A 12 éves fiúból mára sztár lett. Hamarosan láthatjuk őt egy filmben a hollywoodi sztár, Chris Hemsworth oldalán.

Quaden egy ausztrál őslakos kisfiú, aki az achondroplasia nevű öröklődő fejlődési rendellenesség miatt törpenövésű. A világ először 2020-ban ismerhette meg a történetét, mikor édesanyja megosztott róla egy videót. A fiú az autó hátsó ülésén zokogott, miután osztálytársai csúfolták az állapota miatt.

A videó felkeltette az emberek figyelmét az egész világon. Még olyan szupersztárok is reagáltak rá, mint Hugh Jackman. Az ausztrál színész videóüzenetet posztolt Twitteren, amiben ezt mondta a kisfiúnak: “Nem számít, mi történik, bennem barátra leltél.” Hozzátette: “Quaden, kishaver, erősebb vagy, mint hinnéd.”

A túlcsorduló szeretet és a rengeteg támogatás, amit Quaden kapott, itt még nem ért véget. Az Oscar-díjas filmkészítő, George Miller úgy döntött, ad a fiúnak egy szerepet a Furiosa című filmjében, ami az 5. része lesz a Mad Max-filmeknek. Várhatóan 2024 nyarán kerül a mozikba, főszereplői pedig Chris Hemsworth és Anya Taylor-Joy.

A bejelentést követően a 12 éves fiú azt írta 273.000 Instagram-követőjének: “Alig várom, hogy lássam a moziban jövőre.”

Nem ez lesz az első alkalom, hogy Quadent láthatjuk a vásznon. Korábban már szerepelt George Miller Háromezer év vágyakozás című filmjében. Ekkor olyan sztárok mellett játszhatott, mint Idris Elba és Tilda Swinton.

A filmbemutatón Quaden elmondta, hogy mennyire izgatott és mennyire örül ennek a lehetőségnek. Azt is hozzátette: “Imádok színészkedni, rengetegszer akarom még csinálni.”

George Miller pedig azt mondta a kisfiúról, hogy nagyon ért a filmezéshez, nagyon tehetségesnek találja. Az elismert rendező hozzátette: “Mint sokan mások, én is láttam a videót, amit az anyukája közzétett. Hihetetlenül megindító volt számomra.” Elmondta, azért döntött úgy, hogy Quadent választja a Furiosa egyik szerepéhez, mert “elképesztően jó munkát végzett” az előző filmben.

Reméljük, ez egy hosszú és izgalmas fejezet kezdete Quaden életében, és a jövőben is láthatjuk kibontakozni a tehetségét sok más filmben.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét