Rachel McAdams újra háttérbe söpörte a társadalmi normákat, mikor büszkén mutatta meg hónaljszőrét egy szinte szerkesztetlen fotósorozattal. Elszakadva a szórakoztatóiparban elvárt tökéletes megjelenéstől, McAdams erős üzenetet küldött az önelfogadásról és a hagyományos szépségszabványok megkérdőjelezéséről.

McAdams kifejezetten kérte, hogy csak minimálisan szerkesszék a róla készült fotókat.

McAdams az Ott vagy, Istenem? Én vagyok az, Margaret című film promotálásához készített egy fotósorozatot, ami attól lett igazán különleges, hogy McAdams azt kérte, a lehető legkisebb mértékben szerkesszék a fotókat. “Ez az én testem, és szerintem fontos, hogy ezt is tükrözzem vissza a világnak.” Várandósság utáni alakját nagy magabiztossággal mutatta meg.

Egy olyan világban, ahol a valószerűtlen szépségszabványok uralkodnak, McAdams döntése, hogy a maga természetességében mutatja meg testét latex fehérneműben, erőteljes üzenetet küld az elfogadásról és az önszeretetről.

Vitát váltott ki.

Rachel McAdams fotósorozatában büszkén mutatja meg természetes testét, ezzel pedig vitát váltott ki az emberek között. Miközben egyesek kritizálták a döntését, “durva húzásnak” nevezték a hónaljszőr megmutatását, és azt mondták, csupán a figyelmet akarja felhívni magára, addig voltak, akik megvédték őt.

Az egyik kommentelő így védte meg: “Ez nem hír. Szerezz magadnak új munkát, és fejezd be a női testről való megjegyzéseket. A mi testünk nem a te dolgod.” Egy másik támogató így fogalmazott: “Én sem borotválom, nem tennék semmi olyat, ami károsítja a bőrömet, mint a borotva…főleg nem olyasmi miatt, ami teljesen normális és természetes.” Ezek a kommentek is azt hangsúlyozzák, hogy a testünkről mi döntünk, és megkérdőjelezik a szépségszabványokkal kapcsolatos társadalmi elvárásokat.

Rachel McAdams megosztott egy olyan tanácsot is, amiről úgy gondolja, jó lett volna, ha tinédzserkori önmagának is elmondhatta volna: “Mindig legyen borotvahabod, de ha egy nap úgy döntesz, nem borotválod le, akkor sincs semmi baj.” Ebben az egyszerű, de mélyreható kijelentésben McAdams összefoglalta az önelfogadás és a testünk feletti rendelkezés lényegét.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét